Oudere stijliconen in Tokyo dragen lekker waar ze zelf zin in hebben

11253 VIEWS
Oudere stijliconen in Tokyo dragen lekker waar ze zelf zin in hebben

Het fotograferen van stijlvolle 50-plussers op straat is inmiddels geen onbekend fenomeen meer. Eerder schreven we al over de Amerikaanse straatfotograaf en blogger Ari Seth Cohen en de Nederlandse Misja Beijers en inmiddels is er nu ook in Tokyo erkenning voor de oudere stijliconen die bewijzen dat ze misschien nog wel hipper zijn dan de jongere generatie. Straatfotografen Masa en Mari (beiden 28 lentes) kijken enorm op naar deze gracieuze voorbijgangers en wijden daarom hun blog L’idéal aan hen.

Met hun blog willen ze het negatieve beeld dat mensen hebben bij ouder worden van de kaart vegen. De eigen, volwassen stijl van de mensen die zij fotograferen en het zelfvertrouwen waarmee zij dit dragen, vinden zij iets om te aspireren. ‘Deze mensen hebben een uitstraling die zegt “ik geef niet om trends, dit is wie ik ben”,’ vertellen de dames op hun blog.

Op hun foto’s komen dan ook werkelijk alle modestijlen voorbij die u zich maar kunt bedenken. Van hypermodern tot traditioneel en van wijdvallende broekpakken tot elegante jurkjes en volledige spijkertenues. Alles kan en alles mag, want deze vrouwen dragen waar zij zich goed bij voelen of dat nu ‘bij hun leeftijd past’ of niet.

Er zijn geen overheersende trends: outfits bestaan uit een combinatie van stip-, streep-, en ruitpatronen, schoeisel varieert van sneakers tot stiletto’s en zori’s, zowel shawls en hoedjes als grote en kleine sieraden zijn in overvloed aanwezig, en ook alle kleuren zijn toegestaan; zwart, wit, pastel en zelfs beige (hoewel je hier volgens een Amerikaanse kunstenares dood aan kunt gaan 🙂 ).

Masa en Mari - Tokyo2 Masa en Mari - Tokyo Masa en Mari - Tokyo1 Masa en Mari - Tokyo5 Masa en Mari - Tokyo4 Masa en Mari - Tokyo3

MEER INSPIRATIE

Het mooiste liedje over samen oud worden van Herman van Veen
Een nuchter en mooi gedicht over ouder worden
Dit 80-jarige stel vierde hun jubileum door de marathon te winnen
Inspiratie van een 98-jarige yogi