Oudere stijliconen avant la lettre

1304 VIEWS
Oudere stijliconen avant la lettre

Waar het lijkt dat nu ook het grote publiek eindelijk begint in te zien dat mensen van boven de 50 als stijlvolle iconen kunnen fungeren, is er een grote groep personen die dit eigenlijk al heel lang is. Intrinsiek gedreven door het inzicht dat hun leeftijd niet betekent dat ze oud zijn of zich zo moeten gedragen, inspireren zij de wereld om een andere kijk op ouder worden te ontwikkelen. In Nederland hebben we onze eigen Misja Beijers, o.a. bekend van haar maandelijkse fotobijdrage in het tijdschrift Zin. En ook buiten de landsgrenzen zijn er meerdere stijliconen die zich op originele en inspirerende wijze profileren. Met succes, deze iconen hebben vele volgers – van alle leeftijden! We zetten een paar van onze favorieten op een rij:

Misja Beijers

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine

Onder het motto ‘Beautiful young people are accidents of nature, beautiful older people are works of art’ fotografeert de Nederlandse Misja Beijers zoals ze het zelf zegt ‘íets oudere mannen en vrouwen’ die zij op straat tegenkomt. Ze laat zien dat er hip en modieus uitzien heus niet alleen is weggelegd voor jongeren. Bonuspunt: ze heeft er de leukste ontmoetingen door! U kunt Misja Beijers volgen op Instagram of op haar blog.

Lees ook: De levenskunst van straatfotografe Misja Beijers

Lees ook:  Hippe New Yorkse dames inspireren de wereld

Senior Style Bible

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine

Dit is het geesteskind van de 80-jarige Dorrie Jacobson. Er gaat geen dag voorbij dat ze niet op straat wordt aangesproken door mensen van alle leeftijden die haar vragen waar ze iets gekocht heeft. Ze is een inspiratiebron voor vrouwen ‘van een zekere leeftijd’ die leeftijd niet de leidraad willen laten zijn voor hoe ze zich zouden moeten kleden. The Senior Style Bible is te vinden op Instagram en heeft ook een blog.

Advanced Style

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine

Als een van de pioniers op dit onderwerp begon Ari Seth Cohen met het fotograferen van uitgesproken hip geklede heren en dames in de straten van New York. Inmiddels kent hij ze allemaal en is zijn blog zelfs verwerkt in een boek én film over deze prachtige en kleurrijke types.

Linda and Winks

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine

Linda Rodin was de moderedactrice en -styliste voor het tijdschrift Bazaar, nu runt ze haar eigen lijn van gezichtsverzorgingsproducten en make-up. Op Instagram krijgt u een leuk inkijkje in haar dagelijks leven, én dat van haar hond Winks.

Fashion Grandpa’s

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine

Gelukkig ontbreken ook de heren niet in dit rijtje, want hoewel de focus soms vooral op stijl voor vrouwen wordt gelegd, doen deze mannen er zeker niet voor onder. U kunt ze volgen via de Instagram van Fashion Grandpa’s.

Lees ook:  De mooiste roodharigen uit de collectie van straatfotografe Misja B.

Anderen bekeken ook: 50plus Fashion Week | Grijs of geweldig?

50plus fashion week


Meer zien? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze sterke vrouw (76) houdt haar vee in de gaten op de schaats
Inspiratie van een 98-jarige yogi
6 inspirerende levenslessen van Frida Kahlo
Wat je nog niet wist over Alexandra Radius

27 thoughts on “Oudere stijliconen avant la lettre

  1. Ik, 59 en lifestyle-blogger, stem uiteraard op Misja B.! Dit soort blogs zijn er niet (veel) in Nederland.

  2. Altijd Misja B! Heerlijk om haar foto’s van ‘mensen’ foto’s te zien en ook een inspiratie om te volgen!

  3. Misja heeft mijn voorkeur! Heerlijk om te zien op haar blog hoe leuk het is om in stijl een jaartje ouder te worden!

  4. Misja B. met stip !!!! Deze vrouw ziet hoe fraai de rijpheid van het leven kan zijn en weet deze op fascinerende wijze te vertalen naar boeiende fotografische beeld pareltjes!

  5. Ik stem op Misja Beijers, zij heeft oog voor “eigen schoonheid” van mensen boven de 50!

  6. Ik stem op Misja B., toevallig via Paradijsvogels ontdekt en ik ben meteen verkocht!

  7. Misja B niet alleen mooie foto’s maar laat ook nog zien dat oud zijn modieus leuk kan zijn en iets heeft

  8. Ik kies graag voor Misja Beijers. En niet alleen omdat ik model mocht staan. Misja is binnen handbereik 🙂 èn zij inspireert haar doelgroep (en anderen) door ons te laten zien dat wij een leven lang er goed uit kunnen zien in welke vorm dan ook.

  9. Ik kies Misja B. Zij weet mensen zo natuurlijk, apart en interessant op de foto te zetten.


Comments are closed.