Oudere stijliconen avant la lettre

2 augustus 2015
408
stijliconen 50plus

Waar het lijkt dat nu ook het grote publiek eindelijk begint in te zien dat mensen van boven de 50 als stijlvolle iconen kunnen fungeren, is er een grote groep personen die dit eigenlijk al heel lang is. Intrinsiek gedreven door het inzicht dat hun leeftijd niet betekent dat ze oud zijn of zich zo moeten gedragen, inspireren zij de wereld om een andere kijk op ouder worden te ontwikkelen. In Nederland hebben we onze eigen Misja Beijers, o.a. bekend van haar maandelijkse fotobijdrage in het tijdschrift Zin. En ook buiten de landsgrenzen zijn er meerdere stijliconen die zich op originele en inspirerende wijze profileren. Met succes, deze iconen hebben vele volgers - van alle leeftijden! We zetten een paar van onze favorieten op een rij:

Misja Beijers

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine
Onder het motto 'Beautiful young people are accidents of nature, beautiful older people are works of art' fotografeert de Nederlandse Misja Beijers zoals ze het zelf zegt 'íets oudere mannen en vrouwen' die zij op straat tegenkomt. Ze laat zien dat er hip en modieus uitzien heus niet alleen is weggelegd voor jongeren. Bonuspunt: ze heeft er de leukste ontmoetingen door! U kunt Misja Beijers volgen op Instagram of op haar blog.
Lees ook: De levenskunst van straatfotografe Misja Beijers

Senior Style Bible

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine
Dit is het geesteskind van de 80-jarige Dorrie Jacobson. Er gaat geen dag voorbij dat ze niet op straat wordt aangesproken door mensen van alle leeftijden die haar vragen waar ze iets gekocht heeft. Ze is een inspiratiebron voor vrouwen 'van een zekere leeftijd' die leeftijd niet de leidraad willen laten zijn voor hoe ze zich zouden moeten kleden. The Senior Style Bible is te vinden op Instagram en heeft ook een blog.

Lees ook:  Mijn eerste keer... oma worden

Advanced Style

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine
Als een van de pioniers op dit onderwerp begon Ari Seth Cohen met het fotograferen van uitgesproken hip geklede heren en dames in de straten van New York. Inmiddels kent hij ze allemaal en is zijn blog zelfs verwerkt in een boek én film over deze prachtige en kleurrijke types.

Linda and Winks

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine
Linda Rodin was de moderedactrice en -styliste voor het tijdschrift Bazaar, nu runt ze haar eigen lijn van gezichtsverzorgingsproducten en make-up. Op Instagram krijgt u een leuk inkijkje in haar dagelijks leven, én dat van haar hond Winks.

Fashion Grandpa's

50 plus stijliconen | Paradijsvogels Magazine
Gelukkig ontbreken ook de heren niet in dit rijtje, want hoewel de focus soms vooral op stijl voor vrouwen wordt gelegd, doen deze mannen er zeker niet voor onder. U kunt ze volgen via de Instagram van Fashion Grandpa's.
[hr]
Anderen bekeken ook: 50plus Fashion Week | Grijs of geweldig?
50plus fashion week

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down