Mode-inspiratie van kleurrijke vrouwen die durven

2 november 2017
566

Er circuleren talloze (ongeschreven) regels over wat vrouwen 'vanaf een zekere leeftijd' wel of niet zouden moeten dragen. Iemand heeft dat ooit een keer verzonnen. Draag waar je zelf zin in hebt en dan komt de rest vanzelf. Regels zijn er tenslotte om gebroken te worden!

Onder het motto goed voorbeeld doet goed volgen vind je hier een selectie van prachtige vrouwen met een eigen stijl. Van felle prints tot stijlvolle klasse: zij laten zien dat 'kleden naar je leeftijd' een achterhaald begrip is. Of ze nu elke dag van top tot teen in high fashion gekleed gaan, of hun vondsten van de vintage markt halen - het is mooi om te zien hoe ze breken met het stereotype beeld dat de maatschappij toch nog regelmatig laat zien van ouder worden.

Nu is het aan ons om dit te vertalen naar het leven van alledag, ook als je geen instagramaccount met honderdduizend volgers hebt. Voel je je aangesproken? Stuur ons je foto!

Heerlijke inspiratie!

1. Lyn Slater

dames

Lyn Slater (63) is professor aan de unioversiteit van Fordham in New York en werd per ongeluk een stijlicoon. Vanwege haar opvallende verschijning kreeg zij verschillende verzoeken om een blog te beginnen. Zij startte het blog Accidental Icon en laat hier zien dat je op je chicst bent wanneer je je comfortabel voelt bij wat je draagt. Ze heeft oog voor mooie stoffen en opvallende sieraden.

2. Sarah Jane Adams

stijlvol ouder worden 2 - sarah jane adams

Sarah is een sieradenontwerpster van beroep. Haar stijl is gewaagd. Ze houdt van felle kleuren en prints die in het oog springen. Op haar Instagram account plaatst ze foto's van haar vrolijke outfits: veel grote gewaden, zelfversierder tassen en armen voor armbanden.

Lees ook:  Logeer hoog in een Franse eikenboom in deze prachtige boomhut

3. BaddieWinkle

stijlvol ouder worden 3 - baddiewinkle

BaddieWinkle is een goedlachse dame uit het bouwjaar 1928. Ze heeft een jeugdige stijl en trekt aan wat ze maar leuk vindt. Via Instagram weet ze haar 3.2 miljoen volgers te inspireren. Ze zoekt graag de extremen op - schitterend op te zien hoe zij experimenteert - menig jeugdige blogger kan er wat van leren.

4. Melanie Kobayashi

stijlvol ouder worden 4 - Melanie Kobayashi (Bag and a Beret)

Melanie (53) houdt van het mixen van vintage kleding, prints en kleur en zet daarmee een geheel eigen stijl neer. Zij houdt de blog Bag and a Beret bij. Ook gooit ze graag wat humor in de strijd om het allemaal lekker luchtig te houden.

5. Carine Roitfeld

Carine is styliste en was hoofdredacteur van Vogue Paris. Deze vrouw weet veel af van de modewereld en is daarom een inspiratiebron voor iedereen die het leuk vindt om de trends te volgen - of er op vooruit te lopen.

6. Wendy Packer

stijlvol ouder worden 6 - Weny Packer

Wendy is de eigenaar van de blog Fashion over Fifty. Hier deelt ze tips en ideeën over mode en stijl. Zoals zij zelf zegt: "Voor mij voelt het alsof ik ben geroepen om iedere vrouw wakker te schudden voor het feit dat zij bijzonder mooi is, iedere dag dat ze leeft." Wat we leuk vinden aan Wendy is dat ze heel down to earth is. Het hoeft niet allemaal high fashion te zijn om mooi of goed te zijn.

7. Patti Gibbons

Schermafdruk 2017-11-10 08.51.58

Patti is een prachtige vrouw van sixtysomething en mixt graag vintage en modern. "Hoewel de maatschappij graag ziet dat wij ons rustig terugtrekken, geef ik er de voorkeur aan om mijn liefde voor stijl en mode te laten exploderen. Wij zijn nog niet dood!" Met leuke artikelen geeft ze tips en suggesties voor een leuke outfit. Je leest er alles over op haar blog Not Dead Yet Style.

Lees ook:  De vrouwen van het meer | Een bijzondere roeiclub

8. Natalie Massenet

natalie

Natalie is een voormalig modejournalist en redacteur. In 2000 richtte zij de website Net-a-Porter op. Een webshop verpakt als online magazine, waar je alles kunt krijgen op het gebied van mode van de grote designers. Van kleding tot make-up en accessoires. Mooie dingen!

Wij weten inmiddels: het mooiste moet nog komen! Dat zag ook de Russische fotograaf die met zijn project 'The Age of Happines' wil laten zien dat ouderdom niet bestaat. Zeker kijken als je soms stiekem het gevoel hebt dat je ergens te oud voor bent. 

whowhatwear

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings