Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos

769 VIEWS
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos

“ Waer iemant duisent vreugden soek /Mijn vreugt is in dees’ achter-hoek ” dichtte de dominee Willem Sluyter al in de zeventiende eeuw over de Achterhoek. De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland, nabij de grens van Duitsland, met een prachtig Coulisselandschap. Weidse velden en akkers worden afgewisseld met rijen eikenbomen die hier en daar opduiken. Ook vind je er veel statige kastelen en landhuizen.

In de Achterhoek in de buurtschap Lintelo nabij het dorp Aalten, staat de Oude Zondagschool. Een monument uit 1924 dat tegenwoordig een schitterend verblijf is beheerd door de eigenaren Jeroen en Sandra. Vroeger was het een zondagsschool waar eigenaresse Sandra één van de leerlingen was. Sandra’s vader openden de luiken en maakte de kachel aan en Sandra’s moeder gaf er les, toen de zondagsschool in 1996 werd opgeheven werden zij de eigenaren. Daarna werden er feestjes georganiseerd en muziek repetities gehouden. In 2014 werd de Oude Zondagschool geopend zoals hij nu – als knus verblijf – is.

De Oude Zondagschool woonkamer

Het landschap rondom, tussen de bomen

De Oude Zondagschool is op de hoek gelegen van twee plattelandswegen. Meteen naast het huisje is er een bos met een houten picknicktafel waar je in de frisse lucht en met het zachte ruisen van de bomen de krant kunt lezen onder het genot van een kopje koffie. Verblijf je met je kleinkinderen bij de Oude Zondagschool? Dan kunnen die spelen tussen de ritselende blaadjes en hun fantasie de vrije loop laten, boshutten maken van lange takken en schommelen op een autoband hangend in een boom. Twee fietsen staan voor je klaar om het landschap te gaan verkennen!

Lees ook:  B&B Dalauro | Non mangiare per vivere, ma vivere per mangiare

De Oude Zondagschool prive bos

 

Een rustgevend ruimtelijk verblijf

De Oude Zondagschool is een vrijstaand  bakstenen huis met een driehoekig dak van donkere dakpannen en met wit omlijste ramen en donkergroene luiken. Omringd door bomen en liggend aan een weg, is het makkelijk te bereiken maar ligt het ook idyllisch. Vanuit de keuken, met een oude robuuste houten tafel en spijlen houten stoelen, kijk je door het raam uit naar het weiland. Tijdens je verblijf waan je je wellicht in een andere tijd, waarin het leven eenvoudiger was, waarin mensen meer in contact stonden met de natuur.

De Oude Zondagschool keuken

 

Huiselijk overnachten

Je wordt gastvrij ontvangen met koffie en een flesje wijn en fris opgemaakte bedden en verse handdoeken. De twee slaapkamers zijn sfeervol en ruimtelijk, een houten stoel naast het bed en een houten vloer. Er zijn vijf bedden – van hotelkwaliteit- en in een derde kamertje staat nog een bed. Op de begane grond is een badkamer met inloopdouche en toilet en de keuken is modern met alle voorzieningen, zelfs een afwasmachine! In de bijkeuken is er een wasmachine en voor kinderen is er een kinderstoel, traphekje en ledikantje aanwezig.

De Oude Zondagschool slaapkamer

 

De landelijke omgeving verkennen

Er zijn schitterende stukken natuur die je te voet of fietsend kunt ontdekken alsook lieve dorpjes en statige kastelen. Dicht in de buurt  kun je bijvoorbeeld bij Theetuin Rensink het coulissenlandschap bewonderen met prachtige weidse uitzichten. Je kunt er koffie drinken en vers gebak eten op één van de terrassen in de 1600 m² grote tuin. Op twintig minuten rijden van de Oude Zondagschool bereik je Kasteel Anholt in Duitsland. Een groot kasteel met donkere daken en een groot weids pad met groene struikjes en omringd door water en bomen. Ook kun je Münster en Zutphen bezoeken, of maak een wandeling bij Winterswijk.

Lees ook:  In deze boekwinkel in Parijs kun je overnachten

De Oude Zondagschool is in de herfst en winter een comfortabel verblijf met vloerverwarming temidden van de verkleurde bomen of bevroren landschap, in de lente en zomer zit je hier heerlijk buiten!

De Oude Zondagschool winter

 

Voor meer informatie bezoek de website: www.deoudezondagschool.nl

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
Bosrijk slapen bij de Sallandse Heuvelrug