Slapen in oude Friese stadsboerderij

1405 VIEWS
Slapen in oude Friese stadsboerderij

In het oude centrum van Franeker staat de verborgen parel het Bolwerk waar je in alle rust kunt overnachten in de Tuinkamer. Het grote bed met knisperend bedlinnen nodigt je uit voor comfortabele nachten. Daarnaast dicht in de buurt de prachtige natuur van de waddeneilanden en het glooiende landschap van het Gaasterland. Maar ook in de weelderige stadstuin van deze B&B is het heerlijk vertoeven

Een smaakvolle start van de dag in deze oude stadsboerderij

Bij binnenkomst heten de gastvrouw en -heer je welkom met een hapje en drankje, zodat je je meteen thuis voelt. Warm in de winter aan de keukentafel of zomers in de tuin van de voormalige stadsboerderij. In de kamer is er alles aan gedaan om het je naar de zin te maken. Zo staan er in de mediterraans betegelde douchecabine lekkere zeepjes klaar en wordt er ’s ochtends een klein feestje van het ontbijt gemaakt.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

Stadsboerderij

Stadsboerderij

Voel de geschiedenis van Franeker

Artikel gaat verder onder de foto’s >

Stadsboerderij

Stadsboerderij

Fiets langs de mooiste theetuinen

De boot naar Terschelling of Vlieland is vanaf Franeker vlakbij, dus een dagje genieten van de pracht van de wadden is zeker een aanrader. Of rij via de historische plaatsjes Makkum, Workum en Stavoren naar het Gaasterland, waar het landschap glooiend en bosrijk is en je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Ook vanuit Franeker beginnen fiets en wandelroutes langs de mooiste plekjes van Noord West Friesland. Zoals bijvoorbeeld de theetuinen routedie je langs mooie boerderijen, prachtige tuinen en zelfs kastelen brengt en waar je uiteraard bijzondere kopjes thee plus lekkere taart kunt eten.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

Stadsboerderij

Wil je ook genieten in de stadstuin van de Tuinkamer? Meer informatie vind je op de website van B&B Bolwerk.

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

De foto’s zijn gemaakt door Nina Regli en Age Okkema.

 

MEER INSPIRATIE

Verblijven in een huisje in het bos is echt genieten
De leukste airbnb’s op Texel
De leukste Airbnb’s van Amsterdam
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen