Slapen in oude Friese stadsboerderij

18 december 2017
163

In het oude centrum van Franeker staat de verborgen parel het Bolwerk waar je in alle rust kunt overnachten in de Tuinkamer. Het grote bed met knisperend bedlinnen nodigt je uit voor comfortabele nachten. Daarnaast dicht in de buurt de prachtige natuur van de waddeneilanden en het glooiende landschap van het Gaasterland. Maar ook in de weelderige stadstuin van deze B&B is het heerlijk vertoeven

Een smaakvolle start van de dag in deze oude stadsboerderij

Bij binnenkomst heten de gastvrouw en -heer je welkom met een hapje en drankje, zodat je je meteen thuis voelt. Warm in de winter aan de keukentafel of zomers in de tuin van de voormalige stadsboerderij. In de kamer is er alles aan gedaan om het je naar de zin te maken. Zo staan er in de mediterraans betegelde douchecabine lekkere zeepjes klaar en wordt er 's ochtends een klein feestje van het ontbijt gemaakt.

Artikel gaat verder onder de foto's >

Stadsboerderij

Stadsboerderij

Voel de geschiedenis van Franeker

Vanuit B&B Bolwerk loop je direct het historische stadscentrum van Franeker binnen;. het Korendragershuisje uit 1634, het oude Raadhuis, het Martena Museum en het Eise Eisenga Museum. Allemaal bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Net als de gezellige terrassen en restaurants, zoals brasserie de Stadstuin, waar je op een zonnige dag de heerlijk in de tuin kunt eten.

Artikel gaat verder onder de foto's >

Stadsboerderij

Stadsboerderij

Fiets langs de mooiste theetuinen

De boot naar Terschelling of Vlieland is vanaf Franeker vlakbij, dus een dagje genieten van de pracht van de wadden is zeker een aanrader. Of rij via de historische plaatsjes Makkum, Workum en Stavoren naar het Gaasterland, waar het landschap glooiend en bosrijk is en je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Ook vanuit Franeker beginnen fiets en wandelroutes langs de mooiste plekjes van Noord West Friesland. Zoals bijvoorbeeld de theetuinen routedie je langs mooie boerderijen, prachtige tuinen en zelfs kastelen brengt en waar je uiteraard bijzondere kopjes thee plus lekkere taart kunt eten.

Lees ook:  De mooiste 10 km wandelroutes van Friesland

Artikel gaat verder onder de foto's >

Stadsboerderij

Wil je ook genieten in de stadstuin van de Tuinkamer? Meer informatie vind je op de website van B&B Bolwerk.

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

De foto's zijn gemaakt door Nina Regli en Age Okkema.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings