Oude prenten uit collecties van musea om gratis als kleurboek te downloaden

21 februari 2017
335

Vorig jaar startte een aantal musea het initiatief 'Color Our Collections'. Hiermee stellen ze bepaalde prenten, schilderijen en tekeningen in zwartwit ter beschikking aan het publiek, dat zich hierop uit mag leven met kleurpotloden en stiften. Het is een mooie variatie op de vele kleurboeken die inmiddels in omloop zijn. 

Sinds de start hebben meer dan 90 organisaties zich aangemeld, waaronder ook bibliotheken en universiteiten die over schitterende collecties beschikken. Denk aan oude, handgetekende natuurprenten, illustraties uit oude sprookjesboeken en middeleeuwse letterprenten.

Gratis downloaden

Het werkt eenvoudig: je kunt de kleurplaten downloaden en vervolgens printen. Zo stel je je eigen kleurboek samen (tip: het downloaden kan soms best even duren...). Hieronder zetten we een paar van onze favorieten op een rij, hier vind je de hele lijst van deelnemende organisaties en kleurprenten.

1. Biodiversity Heritage Library | Oude prenten van flora en fauna

kleurboek

Download het kleurboek hier of maak zelf een selectie van de prenten via Flickr.

2. Illustraties uit oude sprookjes- en versjesboeken | James Madison University

kleurboek

Download de prenten hier

3. New York Public Libray | Natuurtekeningen

Schermafdruk 2017-02-21 11.20.33

Download het kleurboek hier

4. University of Oxford | Middeleeuwse prenten

Schermafdruk 2017-02-21 11.26.31

Download het kleurboek hier

 

Je kunt uiteraard ook gewoon een kleurboek kopen, bijvoorbeeld dit exemplaar met schitterende natuurmandala's.

Lees ook:  25 levenswijsheden van dichter, filosoof en kunstenaar Kahlil Gibran

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings