Oude postzegels vormen de basis voor sprookjesachtige prenten

14 maart 2018
615

De van origine Poolse kunstenares Diana Sudyka, woonachtig in Chicago, illustreert met name kinderboeken. Als ze wat tijd vindt tussen haar opdrachten en haar moeder-zijn door maakt ze, ter ontspanning, prachtig vrij werk zoals de serie prenten waarvoor oude postzegels het uitgangspunt vormen.

Waarom oude postzegels?

Diana's fascinatie voor oude postzegels is ontstaan toen zij als student aan de kunstacademie geïnteresseerd raakte in het werk van Joseph Cornell, een Amerikaanse kunstenaar (1903-1972) die alles wat hij kon gebruiken bewaarde (fossielen, vlinders, foto's, veren, postzegels ...) voor zijn bijzondere kijkdozen. Diana kocht in die tijd een setje oude postzegels bij een handelaar in munten zonder op dat moment misschien precies te weten wat ze er mee zou gaan doen.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingenoude postzegels

oude postzegels

oude postzegelsEen postzegel en dan?

Diana werkt vanuit de overtuiging dat het idee voor een prent ontstaan op het moment dat ze met een, met zorg uitgekozen, postzegel aan het werk gaat. Het is niet zo dat ze van te voren al een precies omlijnd plan heeft. Het beeld ontstaat gedurende het werk, maar heeft wel bijna altijd te maken met de natuur en meer in het bijzonder vogels. Deze passie stamt uit de tijd dat Diana als vrijwilliger werkte bij het vogel laboratorium van het Chicago Field Museum of National History.

De miniatuur gravures van portretten, schepen, architectuur, zoals je de postzegels ook kunt noemen, worden als het ware vervolmaakt door de fantasie van Diana en de omgeving die zij de oude postzegels geeft. Veel van de prenten voorziet Diana ook nog eens van handgeschreven zinnen waardoor de oude postzegels, waarmee het ooit begon, verzeild lijken te zijn geraakt in een deel van een haast sprookjesachtig verhaal.

Lees ook:  De belangrijkste overwegingen bij langer thuis wonen

oude postzegelsoude postzegels

oude postzegels oude postzegels oude postzegels oude postzegels oude postzegels

Dat postzegels met hun tijd mee gaan, bewijst Diana Beltran Herrera wel met haar prachtig vormgegeven 3D zegels. Met haar fascinatie voor bloemen en vogels creëerde ze ware kunstwerkjes.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down