Oude meesters krijgen een prachtig nieuw leven in duizenden 3D stukjes

1489 VIEWS
Oude meesters krijgen een prachtig nieuw leven in duizenden 3D stukjes

De Griekse kunstenaar Dimitris Ladopoulos heeft een voorliefde voor computers én beroemde portretten van oude meesters. Hij heeft deze interesses samengebracht in een zelf-uitgevonden programma, waardoor hij kunstwerken een indrukwekkend nieuw leven kan inblazen als moderne 3D schilderijen. 

Rembrandt in 3D

Ladopoulos gaf zijn programma de naam ‘Houdini’, een pakkende beschrijving voor het gecompliceerde algoritme achter dit wiskundige hoogstandje. Het programma splitst kleuren in de schilderijen in rechthoeken, die zichzelf vervolgens weer horizontaal en verticaal opdelen in kleinere rechthoeken. Het programma selecteert willekeurig het aantal splitsingen per vorm, waardoor er een waar artistiek proces plaatsvind. Resultaat: een schitterende combinatie van kunst en wetenschap.

 

Artikel gaat verder onder de foto’s3D schilderijen 1

3D schilderijen 2

Een kijkje van dichtbij

Als je van dichtbij naar het werk van Ladopoulos kijkt wordt pas goed duidelijk hoe gelaagd dit werk is. De rechthoeken verschillen namelijk niet alleen in maat en aantal splitsingen, ze verschillen ook in hoogte afhankelijk daarvan. De bewerkte portretten lijken daarom net een futuristische, geometrische 3D-puzzel met stukjes die aan pixels doen denken.  Een prachtige moderne interpretatie van de oude meesters, of zoals Ladopoulos het zelf beschrijft:

Mijn werk verkent de relatie tussen technologie, kunst en ethiek

Meer werk bewonderen?

Hieronder kun je meer van Ladopoulos’ werk en de resultaten van het geavanceerde Houdini programma bewonderen. Je vindt nog meer van zijn uiteenlopende werk op zijn website, facebook en instagram. Ladopoulos heeft ook 3 prachtige video’s gecreerd die zijn werk en werkwijzen belichten. Neem daarom ook zeker eens een kijkje op zijn Vimeo kanaal, waar je te weten komt wat deze kunstenaar drijft en inspireert.

Lees ook:  Fietskunst met een knipoog naar het leven

 

3D schilderijen 3

3D schilderijen 8

3D schilderijen 9

3D schilderijen 7

3D schilderijen 6

3D schilderijen 4

3D schilderijen 4

Nieuwe 3D-technieken brengen vooruitgang in allerlei uiteenlopende disciplines. De bouw is daar absoluut een van. Bekijk bijvoorbeeld eens deze 3D-geprinte bakstenen met plantenbakken, om een groen huis mee te bouwen. Maar ook deze hele huizen die in 24 uur geprint kunnen worden en klaar zijn voor de verhuizing!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars