Oude meesters krijgen een prachtig nieuw leven in duizenden 3D stukjes

14 juni 2018
494

De Griekse kunstenaar Dimitris Ladopoulos heeft een voorliefde voor computers én beroemde portretten van oude meesters. Hij heeft deze interesses samengebracht in een zelf-uitgevonden programma, waardoor hij kunstwerken een indrukwekkend nieuw leven kan inblazen als moderne 3D schilderijen. 

Rembrandt in 3D

Ladopoulos gaf zijn programma de naam 'Houdini', een pakkende beschrijving voor het gecompliceerde algoritme achter dit wiskundige hoogstandje. Het programma splitst kleuren in de schilderijen in rechthoeken, die zichzelf vervolgens weer horizontaal en verticaal opdelen in kleinere rechthoeken. Het programma selecteert willekeurig het aantal splitsingen per vorm, waardoor er een waar artistiek proces plaatsvind. Resultaat: een schitterende combinatie van kunst en wetenschap.

 

Artikel gaat verder onder de foto's3D schilderijen 1

3D schilderijen 2

Een kijkje van dichtbij

Als je van dichtbij naar het werk van Ladopoulos kijkt wordt pas goed duidelijk hoe gelaagd dit werk is. De rechthoeken verschillen namelijk niet alleen in maat en aantal splitsingen, ze verschillen ook in hoogte afhankelijk daarvan. De bewerkte portretten lijken daarom net een futuristische, geometrische 3D-puzzel met stukjes die aan pixels doen denken.  Een prachtige moderne interpretatie van de oude meesters, of zoals Ladopoulos het zelf beschrijft:

Mijn werk verkent de relatie tussen technologie, kunst en ethiek

Meer werk bewonderen?

Hieronder kun je meer van Ladopoulos' werk en de resultaten van het geavanceerde Houdini programma bewonderen. Je vindt nog meer van zijn uiteenlopende werk op zijn website, facebook en instagram. Ladopoulos heeft ook 3 prachtige video's gecreerd die zijn werk en werkwijzen belichten. Neem daarom ook zeker eens een kijkje op zijn Vimeo kanaal, waar je te weten komt wat deze kunstenaar drijft en inspireert.

Lees ook:  Een ingenieuze samenwerking met Moeder Natuur

 

3D schilderijen 3

3D schilderijen 8

3D schilderijen 9

3D schilderijen 7

3D schilderijen 6

3D schilderijen 4

3D schilderijen 4

Nieuwe 3D-technieken brengen vooruitgang in allerlei uiteenlopende disciplines. De bouw is daar absoluut een van. Bekijk bijvoorbeeld eens deze 3D-geprinte bakstenen met plantenbakken, om een groen huis mee te bouwen. Maar ook deze hele huizen die in 24 uur geprint kunnen worden en klaar zijn voor de verhuizing!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down