Huizenhoge schilderijen van Gustav Klimt geven oude loods weer kleur

4607 VIEWS
Huizenhoge schilderijen van Gustav Klimt geven oude loods weer kleur

Culturespaces tilt de kunst van exposeren tot een hoger niveau door bekende en onbekende meesterwerken te combineren met hedendaagse technologie. Deze Franse stichting, die zich inzet voor kunst, cultuur en restauratie, heeft voor hun nieuwste permanente tentoonstelling een leegstaande ijzergieterij omgetoverd tot een magisch driedimensionaal wonderland vol Oostenrijkse kunst. 

Meeslepend gebruik van leegstand

Voor de digitale show genaamd, Atelier des Lumières is gebruik gemaakt van 20 laser videoprojectoren om de meer dan 3000 bewegende beelden van Gustav Klimt op de muren van de loods te projecteren. Deze manier van exposeren zorgt niet alleen voor het optimaal benutten van een prachtige leegstaand pand in Parijs, maar ‘voegt dynamiek toe aan de artistieke creaties, versterkt de emoties van de kijker en spreekt een zo groot mogelijk publiek aan’.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Klimt voor en na

Gouden middelpunt

In de hallen van het eerste digitale kunstcentrum van Parijs speelt het werk van Klimt de hoofdrol. Naast afbeeldingen van andere bekende en minder bekende schilders toont deze spectaculaire ruimte het levensgrote werk van Klimt met “de kus” als blakend middelpunt. Voor deze expositie is het werk van Klimt tussen 1899 en 1910 gebruikt, beter bekend als zijn gouden periode, door het gebruik van echt bladgoud in zijn schilderijen. Bezoekers worden getrakteerd op een driedimensionale onderdompeling in Klimts kenmerkende weelderige wervelingen en glimmende scenes.

Lees ook:  Mooi in eenvoud

Bekijk in onderstaand filmpje de unieke visuele wereld van Klimt

De nieuwste digitale tentoonstelling van Culturespaces biedt een spectaculaire selectie Klimt kunst

Klimt - 3

De unieke installatie blaast nieuws leven in deze oude leegstaande ijzergieterij

Klimt - 4

Klimt - 5

Klimt - 8

Met ‘De kus’ als blakend middelpunt van de expositie

Klimt - 10

Klimt - 11

Klimt - 1

Eerder al schreven we over een Portugese kunstenaar die een leegstaand warenhuis omtoverde tot een solovoorstelling vol kleurrijke dier sculpturen. Levensgroot mét boodschap. Lees in dit artikel meer over dit bijzondere initiatief en zijn achterliggende gedachte.

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk