Huizenhoge schilderijen van Gustav Klimt geven oude loods weer kleur

19 december 2018
551

Culturespaces tilt de kunst van exposeren tot een hoger niveau door bekende en onbekende meesterwerken te combineren met hedendaagse technologie. Deze Franse stichting, die zich inzet voor kunst, cultuur en restauratie, heeft voor hun nieuwste permanente tentoonstelling een leegstaande ijzergieterij omgetoverd tot een magisch driedimensionaal wonderland vol Oostenrijkse kunst. 

Meeslepend gebruik van leegstand

Voor de digitale show genaamd, Atelier des Lumières is gebruik gemaakt van 20 laser videoprojectoren om de meer dan 3000 bewegende beelden van Gustav Klimt op de muren van de loods te projecteren. Deze manier van exposeren zorgt niet alleen voor het optimaal benutten van een prachtige leegstaand pand in Parijs, maar 'voegt dynamiek toe aan de artistieke creaties, versterkt de emoties van de kijker en spreekt een zo groot mogelijk publiek aan'.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Klimt voor en na

Gouden middelpunt

In de hallen van het eerste digitale kunstcentrum van Parijs speelt het werk van Klimt de hoofdrol. Naast afbeeldingen van andere bekende en minder bekende schilders toont deze spectaculaire ruimte het levensgrote werk van Klimt met "de kus" als blakend middelpunt. Voor deze expositie is het werk van Klimt tussen 1899 en 1910 gebruikt, beter bekend als zijn gouden periode, door het gebruik van echt bladgoud in zijn schilderijen. Bezoekers worden getrakteerd op een driedimensionale onderdompeling in Klimts kenmerkende weelderige wervelingen en glimmende scenes.

Bekijk in onderstaand filmpje de unieke visuele wereld van Klimt

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=IC0DFdEp2M4

De nieuwste digitale tentoonstelling van Culturespaces biedt een spectaculaire selectie Klimt kunst

Klimt - 3

De unieke installatie blaast nieuws leven in deze oude leegstaande ijzergieterij

Klimt - 4

Klimt - 5

Klimt - 8

Met 'De kus' als blakend middelpunt van de expositie

Klimt - 10

Klimt - 11

Klimt - 1

Eerder al schreven we over een Portugese kunstenaar die een leegstaand warenhuis omtoverde tot een solovoorstelling vol kleurrijke dier sculpturen. Levensgroot mét boodschap. Lees in dit artikel meer over dit bijzondere initiatief en zijn achterliggende gedachte.

 

Lees ook:  Tussen realiteit en fantasie in het bos

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down