Oude boeken worden theekopjes, schoenen en artisjokken

24 augustus 2017
718

Cecilia Levy heeft iets gevonden om met oude boeken en tijdschriften te doen. In plaats van ze bij het oud papier te zetten, maakt deze Zweedse kunstenares prachtige kunstwerken van papier! Vroeger was Cecilia boekbinder, dus de liefde voor papier zat er al vroeg in. Met deze kunstwerken doet ze nu het tegenovergestelde van wat ze als binder deed: ze haalt boeken uit elkaar en knipt, plakt en vouwt nieuwe vormen van papier.

Voor de rasechte boekenliefhebbers voelt dit wellicht ook een beetje als heiligschennis, maar wanneer je onderstaande foto's bekijkt wordt duidelijk dat deze kunstwerken juist een ode aan het papieren boek zijn.

Doe dat maar eens na met een e-reader 🙂

cecilia levy cecilia levy2 cecilia levy4 cecilia levy5 cecilia levy6 cecilia levy7 cecilia levy8 cecilia levy9 cecilia levy10 cecilia levy11 cecilia levy12 cecilia levy13

ceclia levy new15 ceclia levy new13 ceclia levy new12 ceclia levy new10 ceclia levy new5 ceclia levy new4cecilia levy14

Meer zien? Hier vind je onze hele verzameling van bijzondere papierkunst!

Lees ook:  Overwinteren in een Finse Kota op Nederlandse bodem

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings