Oude boeken krijgen een nieuw leven als canvas voor inkttekeningen

2093 VIEWS
Oude boeken krijgen een nieuw leven als canvas voor inkttekeningen

De Russische Ekaterina Panikanova is een ster in het subtiel verbinden van losse objecten waarvan je van te voren niet had bedacht dat ze als ‘canvas’ konden worden gebruikt: oude boeken. Met inkt tekent en schildert ze afbeeldingen die niet ophouden bij de randen van een enkel boek.

Hieronder laten we, als aanvulling op het artikel dat wij eerder over haar schreven, meer werk van deze bijzondere kunstenares zien die overigens in Rome woont. En wat leuk is om te weten: het werk van Ekaterina is inmiddels ook als behang te verkrijgen. Zo tover je een saai stukje muur ergens in je huis om tot best een inspirerend muurtje.

Oude boeken

Stapels oude boeken heeft Ekaterina nodig om haar soms wel metershoge kunstwerken te kunnen maken. Op haar instagram account roept ze volgers soms op om oude boeken vooral niet weg te gooien maar naar een bepaalde locatie te brengen. Haar afbeeldingen lijken net fragmenten van herinneringen of dromen. De ene keer ‘mag’ een tekening zich volledig uitspreiden over meerdere boeken, de andere keer komt er een abrupt einde aan en volgt er iets totaal nieuws.

oude boeken 1

oude boeken 4

Schermafdruk 2018-03-19 13.45.07

Schermafdruk 2018-03-19 13.45.45

Schermafdruk 2018-03-19 13.46.22

Schermafdruk 2018-03-19 13.47.06

oude boeken 5

oude boeken 6

oude boeken 7

oude boeken 2

Je kan met oude boeken nog veel meer blijkt wel uit dit artikel over de Zweedse kunstenares Cecilia Levy. Zij gebruikt boeken als basis voor haar uiteenlopende sculpturen.

Lees ook:  Als je in deze b&b overnacht word je ook de tijdelijke eigenaar van de boekwinkel eronder

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Het Deense geheim voor geluk
Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden
Waarom Cubaanse sigarenrollers worden voorgelezen tijdens hun werk