Oude boeken krijgen een nieuw leven als canvas voor inkttekeningen

22 maart 2018
251

De Russische Ekaterina Panikanova is een ster in het subtiel verbinden van losse objecten waarvan je van te voren niet had bedacht dat ze als 'canvas' konden worden gebruikt: oude boeken. Met inkt tekent en schildert ze afbeeldingen die niet ophouden bij de randen van een enkel boek.

Hieronder laten we, als aanvulling op het artikel dat wij eerder over haar schreven, meer werk van deze bijzondere kunstenares zien die overigens in Rome woont. En wat leuk is om te weten: het werk van Ekaterina is inmiddels ook als behang te verkrijgen. Zo tover je een saai stukje muur ergens in je huis om tot best een inspirerend muurtje.

Oude boeken

Stapels oude boeken heeft Ekaterina nodig om haar soms wel metershoge kunstwerken te kunnen maken. Op haar instagram account roept ze volgers soms op om oude boeken vooral niet weg te gooien maar naar een bepaalde locatie te brengen. Haar afbeeldingen lijken net fragmenten van herinneringen of dromen. De ene keer 'mag' een tekening zich volledig uitspreiden over meerdere boeken, de andere keer komt er een abrupt einde aan en volgt er iets totaal nieuws.

oude boeken 1

oude boeken 4

Schermafdruk 2018-03-19 13.45.07

Schermafdruk 2018-03-19 13.45.45

Schermafdruk 2018-03-19 13.46.22

Schermafdruk 2018-03-19 13.47.06

oude boeken 5

oude boeken 6

oude boeken 7

oude boeken 2

Je kan met oude boeken nog veel meer blijkt wel uit dit artikel over de Zweedse kunstenares Cecilia Levy. Zij gebruikt boeken als basis voor haar uiteenlopende sculpturen.

 

Lees ook:  5 boeken om anderen mee te inspireren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings