Oude, alledaagse voorwerpen krijgen een nieuw leven in een geborduurd jasje

1606 VIEWS
Oude, alledaagse voorwerpen krijgen een nieuw leven in een geborduurd jasje

Kunstenares Ulla Stina Wikander gebruikt een kruissteek om alledaagse objecten van een nieuw, geborduurd jasje te voorzien. Ze speurt naar oude en ouderwetse elektronica, kleding en meubels en hult ze in een kleurrijke draperie.  De oude en levenloze voorwerpen voelen zo opeens warm en gezellig aan.

Ulla gebruikt meestal landschappen, bloemen en portretten om de spullen een nieuwe uitstraling te geven. De meeste spullen stammen uit de jaren ’70, de borduurkunst die Ulla toepast is vaak net zo oud (of ouder). “Ik verzamel al jaren de verschillende ontwerpen,” vertelt ze. “Doordat ik ze in een nieuwe context plaats veranderen ze opeens, net als de voorwerpen die ze omhullen.”

De objecten krijgen inderdaad een heel nieuw karakter. Hoewel het de bedoeling is dat ze hun oorspronkelijke functie verliezen zouden we het geen probleem vinden om ze juist geborduurd en al te blijven gebruiken! Mooi hoe alledaagse dingen zo tot iets bijzonders worden verheven.

Meer borduurkunst zien? Kijk hier voor alle artikelen!

ulla-wikander2 ulla-wikander3 ulla-wikander4 ulla-wikander5 ulla-wikander6 ulla-wikander7 ulla-wikander8 ulla-wikander9 ulla-wikander10 ulla-wikander11 ulla-wikander12 ulla-wikander14 ulla-wikander15 ulla-wikander16

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Haute couture borduurkunst op tule

MEER INSPIRATIE

Geborduurde silhouetten
Tekenen met naald en draad
Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven
Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap