Vier de jaarwisseling in de stilte van de natuur

2386 VIEWS
Vier de jaarwisseling in de stilte van de natuur

Aan de ene kant is het heerlijk om tijdens de jaarwisseling de knetterende voorstelling van licht te aanschouwen. Bengaals vuur, gillende keukenmeiden, Romeinse kaarsen – het heeft absoluut iets bevredigends om zo de het nieuwe jaar in te luiden. Maar niet iedereen zit te wachten op het oorverdovende lawaai, om nog maar niet te spreken van de rommel – vooral de duizendklappers dragen er flink aan bij – de volgende dag op straat.

Daarom stelt Staatsbosbeheer natuurkampeerterreinen open voor iedereen die Oud & Nieuw wil vieren in de rust van de natuur. Een bijzondere invulling van de jaarwisseling! Met een goede tent en fijne slaapzak is het allesbehalve koud, en als je geluk hebt word je gewekt door een hert en kraakhelder winterzonnetje.

Vuurwerk is verboden, met uitzondering van een paar gezellige sterretjes. Geen lawaai en alleen het licht een knapperend vuur. Met een schaal heerlijke koude oliebollen, wat overpeinzingen betreffende het voorgaande jaar, een pan glühwein op het kampvuur en een warme slaapzak lijkt ons dit een magisch begin van 2017!

Op de website van Staatsbosbeheer kun je zien welke natuurkampeerterreinen in het bos open zijn tijdens de jaarwisseling.

kamperen-sneeuw6 kamperen-oud-en-nieuw

oud en nieuw 2

 

 

MEER INSPIRATIE

Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
Bosrijk slapen bij de Sallandse Heuvelrug