Origamikunst op mini-miniatuurformaat

2 november 2017
212

Papierkunst bestaat in vele vormen. Eerder lieten we bijvoorbeeld deze levensgrote dieren zien die volledig van oude kranten zijn gemaakt. Ook kwamen we al veel bijzondere origamikunstenaars tegen, zoals deze NASA wetenschapper die zijn leven omgooide en nu (schitterende) kunstwerken van papier maakt. Origamikunstwerken zijn meestal al klein van stuk, maar de Duitse Anja Markiewicz brengt haar miniatuurvormen op een nog interessanter niveau.

Anja vouwt papier met de punt van een tandenstoker om het gewenste resultaat te krijgen. Zij weet papier om te toveren in allerlei soorten dieren, waaronder spinnen, dolfijnen, honden, katten, schildpadden, maar ook bloemen en geometrische vormen. Haar creaties zijn nog kleiner dan het topje van je vinger en dat maakt het zo bijzonder.

Anja verkoopt haar creaties hier. Je kunt ze bestellen in de vorm van een sleutelhanger, boekenlegger of ketting. Zo blijven de werken goed in tact. Erg leuk om iemand cadeau te doen. Ben je benieuwd wat Anja nog meer maakt, dan kan je haar werk ook bekijken in haar fotogalerie.

anja 1

Anja 2

anja 3

anja 4

anja 5

anja 6

anja 7

anja 8

anja 9

anja 10

anja 11

anja 12

anja 13

anja 14

anja 15

Origami is een kunstvorm die op meerdere manier kan worden ingezet. De Portugese Hugo en Tessa maken lampen van origami in de vorm van pinguïns, papegaaien en andere diersoorten. Erg leuk om je huis mee op te fleuren.

Lees ook:  Collosale olifanten gesneden uit minuscule potloodpunten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings