Origamikunst op mini-miniatuurformaat

1173 VIEWS
Origamikunst op mini-miniatuurformaat

Papierkunst bestaat in vele vormen. Eerder lieten we bijvoorbeeld deze levensgrote dieren zien die volledig van oude kranten zijn gemaakt. Ook kwamen we al veel bijzondere origamikunstenaars tegen, zoals deze NASA wetenschapper die zijn leven omgooide en nu (schitterende) kunstwerken van papier maakt. Origamikunstwerken zijn meestal al klein van stuk, maar de Duitse Anja Markiewicz brengt haar miniatuurvormen op een nog interessanter niveau.

Anja vouwt papier met de punt van een tandenstoker om het gewenste resultaat te krijgen. Zij weet papier om te toveren in allerlei soorten dieren, waaronder spinnen, dolfijnen, honden, katten, schildpadden, maar ook bloemen en geometrische vormen. Haar creaties zijn nog kleiner dan het topje van je vinger en dat maakt het zo bijzonder.

Anja verkoopt haar creaties hier. Je kunt ze bestellen in de vorm van een sleutelhanger, boekenlegger of ketting. Zo blijven de werken goed in tact. Erg leuk om iemand cadeau te doen. Ben je benieuwd wat Anja nog meer maakt, dan kan je haar werk ook bekijken in haar fotogalerie.

anja 1

Anja 2

anja 3

anja 4

anja 5

anja 6

anja 7

anja 8

anja 9

anja 10

anja 11

anja 12

anja 13

anja 14

anja 15

Origami is een kunstvorm die op meerdere manier kan worden ingezet. De Portugese Hugo en Tessa maken lampen van origami in de vorm van pinguïns, papegaaien en andere diersoorten. Erg leuk om je huis mee op te fleuren.

MEER INSPIRATIE

Deze beeldige miniatuurtekeningen zijn niet groter dan een muntje
De bijzondere postzegels van Bhutan zijn kleine kunstwerken
Bijzondere glaskunst zo klein als je duim
Deze kunstenaar brengt jeugdherinneringen tot leven in levensechte miniaturen