Origamikunstenaar maakt 1000 dagen lang elke dag een andere kraanvogel

1574 VIEWS
Origamikunstenaar maakt 1000 dagen lang elke dag een andere kraanvogel

In 2015 stelde origami-enthousiasteling Cristian Marianciuc zichzelf het doel om een jaar lang elke dag een andere kraanvogel te vouwen. Maar toen het jaar voorbij was wilde hij eigenlijk niet stoppen. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en heeft Cristian met zijn kraanvogel origami project al meer dan 1000 bijzondere vogels gevouwen, die soms wel uit een sprookje lijken te zijn weggevlogen. 

Deze vogel is gemaakt door muziek en grote nachtelijke dromen.

Zoals elke dag verschillend is moesten ook alle kraanvogels verschillend worden. Christians kraanvogel origami is een reflectie van zijn dag, een herinnering of zijn huidig gevoel. Sommige bloemen op de vogels brengen hem terug naar de zomerpicknicks uit zijn jeugd en op een stille dag maakt hij bijvoorbeeld een pure witte kraanvogel. Juist de verscheidenheid maakt zijn werk zo bijzonder en bijna onmogelijk om te stoppen met kijken!

Cristian is zich er van bewust dat origami oorspronkelijk bestaat uit alleen het vouwen van papier, terwijl hij ook knipt, plakt, naait en beschildert. Zelf zegt hij hierover: “Ik durf nederig te beweren dat wat ik doe toch origami is, omdat ik altijd begin met het vouwen van de perfecte kraanvogel. Alles wat ik toevoeg of weghaal kan gezien worden als een poging om de perfectie te verlaten en te streven naar een imperfecte schoonheid.” Origami pur sang of niet, zijn werk heeft gezorgd voor een prachtig bonte collectie papierkunst (die blijft groeien!).

Lees ook:  Papierkunst geïnspireerd op de natuur

Aanschouw hieronder een selectie van zijn kraanvogel origami oeuvre, of bekijk alle 1000 vogels op zijn Facebook of Instagram.

Kraanvogel origami: Elke dag een uniek kunstwerk

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Ook deze kunstenaars weten wel raad met een velletje papier. In dit artikel vouwt de kunstenaar de meest uiteenlopende dieren uit slecht één vel. Hier lees je meer over de Japanse filosofie die schuilgaat achter de kunst van het vouwen: ‘Vouw duizend origami kraanvogels in één jaar en laat je wens door de goden vervullen’. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier
Perzische tapijten van opgerold papier
Vouwkunst voor gevorderden
Kunstenares maakt prachtige kunst op gedroogde theezakjes