Zo vouw je duizend origami kraanvogels

2055 VIEWS
Zo vouw je duizend origami kraanvogels

Met origami (wat letterlijk ‘het vouwen van papier’ betekent) zijn door gebruik van een beperkt aantal vouwen de meest complexe ontwerpen mogelijk. Origami is vanuit China naar Japan overgewaaid, waar het kort na de uitvinding van papier is ontstaan. Het meest bekende onderwerp van deze Japanse ambacht is toch wel de origami kraanvogel. 

Filosofie achter de origami kraanvogel

Vouw duizend origami kraanvogels in één jaar en laat je wens door de goden vervullen. Dat is de Japanse filosofie die achter het vouwen van papier schuilgaat.  Dat aantal volgt uit de vermeende levensduur van kraanvogel: namelijk duizend jaar. Bekijk in het filmpje hieronder hoe je een (of duizend) origami kraanvogel(s) vouwt:

Geïnspireerd?

Instructies in dit boek zorgen ervoor dat je direct verslaafd raakt aan deze eeuwenoude kunst van het vouwen. De duizend kraanvogels in één jaar: geen probleem!

Een andere kunstenaar die deze filosofie heel letterlijk genomen is te zien in dit artikel. 1000 dagen lang vouwde hij elke dag een andere kraanvogel in elkaar: allen verschillend, zoals ook de ene dag de andere niet is. Aan de sobere kunst van het vouwen voegt hij dan ook naar hartelust knip, plak, naai en schilderwerk toe. 

MEER INSPIRATIE

De magie van de draaitafel
Kunstige calligrafie in 3D perspectief
Kintsugi: prachtige imperfecties
Het grootste houtsnijwerk ter wereld