Origami dieren uit slechts één vel papier

1837 VIEWS
Origami dieren uit slechts één vel papier

Origamimeester Gonzalo Garcia Calvo bezit een rijke fantasie: met slechts een velletje papier, zijn handen en een ingewikkelde vouwtechniek creëert hij een kleurrijke voorstelling van het dierenrijk met een plethora aan origami dieren als gevolg. 

Uiteenlopende collectie Origami dieren

Van de categorie ‘schattige huisdieren’ – zoals zijn stiekeme katten en energieke hondjes – tot aan meer exotische exemplaren – waaronder een minuscule boomkikker en elegante giraffe – de origamidieren in zijn collectie vertegenwoordigen een breed scala aan fauna. Soms, zoals met zijn eenhoorn, maakt hij ook een uitstapje richting de mythologie. Of ze nu echt zijn of slechts in zijn verbeelding ontstaan, alle exemplaren laten zien dat Gonzalo talent heeft en over een goede dosis geduld beschikt.

Uit één vel papier

Waar de meeste origamikunstenaars meerdere vellen papier, lijm en scharen gebruiken voor hun kunstwerken blijft Gonzalo trouw aan de wortels van de oude ambacht. Wel mooi is dat hij af en toe papier gebruikt met een ander patroon of textuur, zo lijkt zijn mammoet door het gebruikt van wollig papier ook echt een harig dier.

Origami dieren Origami dieren

Ook mytische dieren passeren de revueOrigami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren

Één van de meer exotische origami dieren uit Gonzalo’s portfolio

Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren

MEER INSPIRATIE

Kunstenaar creërt aandacht voor dierenmishandeling met deze illustraties
Schilderijen van licht
Poëtisch kameraadschap tussen kinderen en wilde dieren
1200 boeken worden een levensgrote natuurcollage