Origami dieren uit slechts één vel papier

14 november 2016
265

Origamimeester Gonzalo Garcia Calvo bezit een rijke fantasie: met slechts een velletje papier, zijn handen en een ingewikkelde vouwtechniek creëert hij een kleurrijke voorstelling van het dierenrijk met een plethora aan origami dieren als gevolg. 

Uiteenlopende collectie Origami dieren

Van de categorie 'schattige huisdieren' - zoals zijn stiekeme katten en energieke hondjes - tot aan meer exotische exemplaren - waaronder een minuscule boomkikker en elegante giraffe - de origamidieren in zijn collectie vertegenwoordigen een breed scala aan fauna. Soms, zoals met zijn eenhoorn, maakt hij ook een uitstapje richting de mythologie. Of ze nu echt zijn of slechts in zijn verbeelding ontstaan, alle exemplaren laten zien dat Gonzalo talent heeft en over een goede dosis geduld beschikt.

Uit één vel papier

Waar de meeste origamikunstenaars meerdere vellen papier, lijm en scharen gebruiken voor hun kunstwerken blijft Gonzalo trouw aan de wortels van de oude ambacht. Wel mooi is dat hij af en toe papier gebruikt met een ander patroon of textuur, zo lijkt zijn mammoet door het gebruikt van wollig papier ook echt een harig dier.

Origami dieren Origami dieren

Ook mytische dieren passeren de revueOrigami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren

Één van de meer exotische origami dieren uit Gonzalo's portfolio

Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren Origami dieren

Lees ook:  NFT’s, kunst, crypto en wat het met elkaar te maken heeft

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings