Dit orgel is gemaakt van papier en brengt onverwacht mooie klanken voort

21 april 2017
371

Er zijn al vele prachtige kunstwerken van papier gemaakt, maar waar de meeste vooral een lust zijn voor het oog, is dit papieren orgel ook nog eens mooi om naar te luisteren. Het orgel is gemaakt door 'papier ingenieur' Aliaksei Zholner.

Hij maakt graag technische miniatuur modellen van papier die echt werken, zoals automotoren en raketwerpers. Een van zijn eerste motoren werkte door middel van een draaiwiel net als bij een draaiorgel en zo kwam hij op het idee om eens een muziekinstrument te maken van papier.

Van blad naar muziek

Het orgel bestaat enkel uit papier van verschillende diktes, karton en natuurlijk lijm. Ook heeft hij aan een zijde een plastic raampje toegevoegd, zodat de interne werking van het orgel bekeken kan worden. Er komt zeer veel rekenwerk kijken bij het maken van de pijpen, want deze hebben een bepaalde lengte en dikte nodig om geluid te produceren.

Ook hebben deze net als bij een echt orgel een constante luchtstroom nodig. Om dit op te lossen heeft Zholner een ballon aangehecht die als blaasbalg dient. In de video toont hij stapsgewijs het productieproces, alvorens hij de zoete klanken van ‘Sous le ciel de Paris’ speelt.

Prachtig!

 

Via TwistedSifter

Lees ook:  Oude, alledaagse voorwerpen krijgen een nieuw leven in een geborduurd jasje

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down