Een ode aan de orchidee in bijzondere glaskunst

27 juni 2018
455

Orchideeën zijn prachtige bloemen die in alle kleuren vormen en maten voorkomen. Dat ontdekte de Britse kunstenares Laura Hart ook. Ze besloot haar passie voor glaskunst en orchideeën samen te voegen in een prachtig kunstproject.

Een krachtige passie voor orchideeën

Op een gegeven moment had Laura ongeveer 70 orchideeën in haar bezit. Tijdens de bloeiperiode van de planten werd ze bijna bedwelmd door de explosie van geuren en kleuren in haar atelier. Ze vind de perfecte symmetrie van de bloemen erg boeiend. De orchidee, met ongeveer 28.000 verschillende soorten, is een van de beste voorbeelden van natuurlijke selectie. Hij slaagt er bijzonder goed in om elke keer de bestuivers naar zich toe te lokken.

En een bescheiden obsessie voor glaskunst

Laura heeft veel kunstvormen uitgeprobeerd voordat ze bij glaskunst terechtkwam. Op twaalfjarige leeftijd begon Laura met het maken van olieverfschilderijen. Daarna neigde ze meer naar borduren om vervolgens aan de slag te gaan met verschillende video producties. Het renoveren van erfgoed gebouwen volgde en in haar veertigste levensjaar kreeg ze een fascinatie voor 3D animaties maken. Op haar vijftigste ontdekte ze eindelijk de wondere wereld van het glas. Omdat ze het proces wilde leren heeft ze vele getalenteerde glaskunstenaars bestudeerd om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Hier begon haar bescheiden obsessie.

De orchideeën zijn zo gedetailleerd mogelijk

Laura maakt elk bloemblad afzonderlijk en ze gebruikt glaspoeders in verschillende kleuren voor het eerste bakproces. Nadat de kleine haarvaatjes zijn aangebracht worden de bloemen gezandstraald om een satijnen glans te krijgen. Vervolgens worden de orchideeën gecoat met een waterdichte spray om de kleuren te laten knallen en vingerafdrukken te voorkomen. De andere details, zoals de meeldraden en helmknoppen worden later toegevoegd. Daarna gaat de bloem nog een keer in de oven zodat het een geheel wordt.

Geïnspireerd door de schoonheid en vindingrijkheid van deze ongeëvenaarde plantensoort probeer ik deze ongelooflijke bloemen zo natuurgetrouw en authentiek mogelijk na te bootsen. Daarnaast probeer ik mijn eigen artistieke interpretatie toe te voegen.

De orchideeën hebben een diameter van 30 centimeter en hebben allemaal hun eigen unieke kleurvariaties en nuances. Laura wil op die manier een eerbetoon geven hun subtiele evolutionaire aanpassingen.

Lees ook:  Creatieve mensen verbinden met ondernemers

 

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

orchideeën

orchideeën

orchideeën

orchideeën

orchideeën

orchideeën

orchideeën

orchideeën

orchideeën

Ben je ook zo'n fan van prachtig glaswerk? Bekijk dan ook zeker deze glaskunst die net zo groot is als je duim!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down