9x Unieke openluchttheaters in Nederland

27 juni 2018
1677

Niks zo fijn dan te genieten van mooi openluchttheater in de zomer. Maar waar moet je zijn? Hierbij zetten we een aantal unieke theaters op rij die zijn verspreid over het hele land. Laat je betoveren door de natuurlijke setting en geniet met volle teugen van de voorstelling in onze 9 favoriete openluchttheaters in Nederland

Voor ieder wat wils in het Vondelpark Openluchttheater Amsterdam

Van mei t/m september is het openluchttheater de hotspot van onze hoofdstad. Mei was de festivalmaand, vanaf juni is er elke vrijdag, zaterdag en zondag een uiteenlopend programma. Denk aan voorstellingen met zowel jonge talenten als gevestigde namen. Van klassieke muziek tot jeugdvoorstellingen en theatercursussen, alles komt voorbij. Het openluchttheater in deze stadsoase is voor iedereen gratis toegankelijk. Je bijdrage in de collectebus is echter zeer welkom om dit onbaatzuchtige theaterprogramma in stand te kunnen houden.

Het Amsterdamse bostheater, stralend middelpunt van de zomer

Kom naar deze magische locatie voor theater en muziek in het bos. Vanaf mei tot eind september bruist het hier. Bij een bezoek aan de voorstelling hoort voor velen vooraf picknicken op de tribunes met een rosé in de hand erbij. Wil je heerlijk dineren dan kan dat bij het Bosrestaurant. Vanaf 24 juli t/m 08 september wordt vanaf 21.00 uur een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw, opgevoerd. Het is een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven. Uitgevoerd door het Noord Nederlands Toneel. Daarnaast is de grote wens van Stadsschouwburg Amsterdam uitgekomen. Gedurende de zomer programmeren zij hun voorstellingen in het bos. Geniet van de ondergaande zon en sterrenhemel tijdens de voorstellingen.

Lees ook:  Ida Gerhardt gedichten

openluchttheater

Vier de zomer in Caprera Bloemendaal, Noord-Holland

Het sfeervolle openluchttheater Caprera bestaat dit jaar 70 jaar! Dat wordt gevierd met bijzondere voorstellingen. Van mei tot eind september kun je genieten van cabaret, pop, dans, klassiek, opera, theater-en kindervoorstellingen. De ligging is geweldig tussen de duinen en het bos van Bloemendaal. Je komt hier niet alleen voor de prachtige voorstellingen maar ook om te wandelen in de natuur van het veelzijdige wandelpark. Het maakt onderdeel uit van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

openluchttheater

Slottuintheater Zeist, Utrecht

Slot Zeist is een sprookjesachtige setting voor openluchtvoorstellingen in de majestueuze tuin van het 17 eeuwse slot. Ze bieden een keur aan voorstellingen voor jong tot oud en van musical tot accordeon optredens. Je bereikt het theater via het witte bruggetje aan de achterkant van het Slot, aan de Hernhuttersingel. Kijk ook even naar de mooie beelden rondom het slot.

Natuur Openluchttheater Mariahout, Noord-Brabant

Dit is één van de mooiste natuurtheatersvan Nederland. Gelegen in het park midden in het hart van het dorp. Enkele jaren geleden is het theater grondig gerenoveerd. Beleef en ervaar deze zomer het diverse aanbod van toneel-en kindervoorstellingen, muziekconcerten en cabaret. Er is een mooi paviljoen gebouwd van natuursteen met een uitnodigend terras.

openluchttheater

Betoverend Openluchttheater Valkenburg, Limburg

Het openluchttheater ligt in het Rotspark op de bosrijke noordhelling van de heuvel Cauberg. De ligging van het theater is op de plaats van een natuurlijke rotsformatie, die in de volksmond de De Heksenkeuken werd genoemd. Je kunt hier de hele zomer genieten van muziek, zang, dans, toneel, opera en nog veel meer. Laat je mening na het bezoek van een voorstelling online achter en win gratis tickets voor een volgende voorstelling.

Lees ook:  De magie van de draaitafel

Shakespeare theater Diever, Drenthe

Bij dit theater bevindt de speelvloer bevindt zich in het midden van het theater. Hierdoor speelt het spel zich tussen de bezoekers af en wordt het contact tussen spelers en bezoekers intensiever. Leuk is dat je na afloop van de voorstelling nog een uurtje kunt napraten samen met spelers en medewerkers. Natuurlijk onder het genot van een drankje en in de buitenfoyer voor het Shakespearehuis. De huidige voorstelling is: King Lear.

Magisch bostheater bij amfitheater de Lommerijk te Luttenberg, Overijssel

Het amfitheater ligt verstopt in het bos achter de dorpskerk van Luttenberg. De weerspiegeling van het licht tussen de bomen en het gezang van vogels geven iedere voorstelling iets magisch. Er zijn 300 zitplaatsen en bij de entree krijg je voor extra comfort een matje om op te zitten. Voorstellingen variëren van muziek tot bioscoop.

Openluchttheater De Goffert in Nijmegen, Gelderland

Wat een mooie ligging, het theater ligt ingebed in het groen van het 80 hectare grote Goffertpark. Wees welkom bij de zeer verschillende evenementen van het programma. Ga voor kunst, cultuur of een zomers feest in de buitenlucht. Snuif de sfeer op deze bijzondere locatie. Het terrein is in voor rolstoelers toegankelijk: er is een mindervalidentoilet en er is een lift naar de omloop boven de tribunes.

openluchttheater

Laat je verrassen door deze Video | Balletdanseres verrast voorbijgangers met spontaan optreden in Italië en kom alvast in de stemming.
Naar een andere leuke activiteit op zoek? Bekijk ons artikel over de mooiste theetuinen in Nederland!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down