"Open & Green House" in het midden van Sao Paulo

10 oktober 2020
169

Casa Mipibu, van het ontwerpbureau Terra e Tuma, belichaamt een typologie van woningen die heel gebruikelijk is in São Paulo: een lang, smal perceel grond dat oprijst op zoek naar een ruimte zonder vis-à-vis. De uitdaging van dit project was om op een oppervlakte van 170 m2 te blijven.

Om het ruimtegebrek te compenseren, ontwierpen de architecten zeer open binnenruimten, om het gevoel van verstikking door de buurt met de huizen aan de zijkanten te voorkomen. Door het huis naar binnen te openen, konden ze binnenplaatsen bouwen die het huis laten ademen en het meeste uit de bruikbare oppervlakte halen.

Deze open ruimtes zorgen niet alleen voor het licht en de ventilatie die nodig zijn voor de gezondheid en de kwaliteit van de ruimte, maar ook voor de kamers. Een project dat bewijst dat het zelfs in een extreem verstedelijkte omgeving mogelijk is om woningen op maat te bouwen.

Lees ook:  Deze bijzondere winkels en ondernemers laten de andere kant van Parijs zien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings