Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag

2552 VIEWS
Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag

In steden als Amsterdam of Barcelona word je soms gek van ze en ze worden ook weleens ratten met vleugels genoemd, maar straatkunstenaar Super A is het daar niet mee eens. Hij toont ons in gigantische muurschilderingen de mooie, kleurrijke en grappige kant van duiven. 

Herkansing 

In Goes werd in 2015 het evenement Mural Goes georganiseerd, een festival waarin de stad werd omgetoverd tot straatkunstwalhalla. Super A, of Stefan Thelen zoals hij eigenlijk heet, komt uit Goes en had een tijd daarvoor al een gigantische duif geschilderd op de zijkant van een gebouw. Helaas brandde dat pand volledig af en ging de schildering verloren, maar voor het straatkunstfestival mocht Super A nieuwe schilderingen maken. En natuurlijk werden het duiven.

Gekke blikken en felle kleuren

Inmiddels heeft hij al veel meer gekke vogels in het groot afgebeeld en intrigeren ze veel mensen. Hun blikken, felle kleuren en indrukwekkende veertjes zijn op een bijzondere manier afgebeeld en houden je aandacht zeker vast. Super A maakt nog veel meer andere kunstwerken, waaronder ook andere vogels, schilderijen en beelden. Volg zijn werk via zijn website.

 

super-a-3

super-a-5

super-a-4

super-a-2

super-a-1

 

Meer mooie muurschilderingen van vogels? In Rome toonde kunstenaar Eron ons het wegvliegen van een reiger en een zeemeeuw op verschillende momenten. Een cadeautje aan de voorbijganger. 

Lees ook:  Een paar rollen tape en een flinke dosis inspiratie

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Adembenemende kleikunst met ongekende precisie
Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst
De lokale natuur als inspiratiebron voor deze levensgrote muurschilderingen
Deze straatkunst vraagt je om even stil te staan bij wat, waarom en hoe je iets doet