Op avontuur in de natuur

30 maart 2022
692

Dankzij social media zijn we erachter gekomen dat veel van onze volgers de mooiste kunstwerken creëren. Wij willen op onze website ruimte maken voor alle kunstenaars, lokaal en internationaal, klein of groot. Daarom hebben wij via social media een oproep gedaan naar kunstenaars die graag hun verhaal willen delen. Dit is het verhaal van Lisette Meesters van Studio Puur Natuur.

 

Paradijsvogels magazine introductie Lisette Meesters van Studio Puur Natuur (https://studiopuurnatuur.nl)

Ik ben iemand die mijn dromen volgt. Iemand die vol overgave steeds weer in nieuwe avonturen stapt. Mijn leven is nooit saai. Naast avonturen als duiken, skiën, parapenten, (zee)zeilen en safari, ga ik ook het avontuur aan in een grootschalige verbouwing en het starten van mijn eigen onderneming. En om die reden mag mijn huis in het Zuid-Limburgse heuvelland een rustpunt zijn. Waar ik kan cocoonen als ik ‘thuiskom’ van mijn avonturen. De avonturen van het leven. Van het leven in de natuur. Want in de natuur voel ik mij compleet. Daar is geen oordeel, geen kritische blik. Daar is enkel openheid, lucht en vrijheid. In de natuur lijkt alles mogelijk. En het avontuur is overal.

Mijn klanten en mijn werk

Mijn klanten herkennen zich in mijn verhalen. Niet alleen in mijn leven speelt de natuur een grote rol, maar ook in het leven van mijn klanten. De natuur is de plek waar je oplaadt, waar je tot rust komt en waar je nieuwe energie krijgt. En deze belangrijke plek die de natuur inneemt in ons leven, mag een prominente plek in ons huis hebben. In huis omringen we ons met spullen die bij ons passen, waarmee we ons identificeren. Spullen die de beste versie van onszelf naar voren halen. Door middel van herinneringen, bewustzijn en bevestiging. En dat maakt dat we ons thuis voelen. Dat we helemaal onszelf kunnen zijn, authentiek, puur en in onze sterkste versie. Dat is wat ik wil ondersteunen met mijn werk. Ik maak natuurillustraties die ook vorm krijgen in home en lifestyle producten. Mijn klanten en ik vinden elkaar in onze gedeelde liefde voor de natuur. We hebben daar onze eigen associaties bij, maar de rol van de natuur is universeel. Brengt verbinding. En verbinding is wat ik wil brengen met mijn werk. Verbinding met jezelf, jouw dierbaren en andere mensen die belangrijk voor je zijn.

Lees ook:  Buitenhuisje Berg en Dal | De paden op, de lanen in

Ik maak natuurillustraties

Illustraties van dieren en planten. In al hun puurheid en schoonheid. Door de simplistische of realistische weergave laat ik zien hoe mooi de natuur is, ook met haar kleine imperfecties. Die maken het juist mooier, geven het karakter. Maar ook het verhaal dat eruit naar voren komt. Mijn illustraties geven een bepaalde herkenning: het voert je mee naar delen van jou zelf, van jouw eigen leven. Door mijn werk zo realistisch neer te zetten wil ik ook een boodschap mee geven: wees zo authentiek mogelijk. Want juist dat maakt je mooi en interessant. Laat zien wie je bent. Alleen zo kunnen we elkaar vinden en echte verbinding creëren. Mijn klanten hechten ook veel waarde aan deze authenticiteit en verbinding.

Ik werk zo milieuvriendelijk mogelijk

Dit zie je terug in de materialen die ik gebruik voor mijn producten: ik werk zo milieuvriendelijk en puur mogelijk. Mijn wanddecoratie is van 100% populieren multiplex gemaakt, uit een verantwoorde plantage in Europa uiteraard. Ook maak ik gebruik van milieuvriendelijke stoffen en papier van landbouwafval voor bijvoorbeeld mijn tassen en kaarten. Ik ben geen milieugoeroe, al maak ik wel veel milieubewuste keuzes. Dat is precies waarom ik hier in mijn werk wél zo op let. De keuze voor milieuvriendelijke producten moet niet bij de consument liggen. Het een voorwaarde dat de producten voor de consument milieuvriendelijk zijn. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de producenten en leveranciers. En dan écht milieuvriendelijk. Dus geen mixed stoffen die niet meer te recyclen zijn. Maar één soort materiaal. Het is niet makkelijk om altijd milieuvriendelijk te kiezen in de huidige maatschappij. Het is soms bijna onmogelijk om een betaalbaar product neer te zetten. Toch blijf ik steeds zoeken naar deze oplossing. De natuur geeft ons zoveel, is de basis van ons bestaan. Dus het minste wat we kunnen doen is haar minder belasten en onderdeel zijn van. Ik wil dat als mensen mijn werk zien, dat ze weten dat ze een goed product hebben gekocht. Ook bedrijven die mijn illustraties gebruiken, mogen dit enkel doen op milieubewust materiaal. Dat is een van mijn voorwaarden.

Lees ook:  Uitwaaien en opwarmen: 4x winters eilandleven op Texel

Maar ik doe meer

Ik wil verder gaan dan dat. Ik doneer daarom 10% van mijn winst aan goede doelen die zich inzetten voor natuurbehoud. Zo ben ik niet alleen circulair bezig, maar draagt mijn werk zelfs een steentje bij aan het creëren van een betere wereld. Dus hoe meer mijn werk verkocht wordt, hoe meer de natuur daarvan profiteert. Dat vind ik een mooie gedachte.

 

Bovenstaande foto's gemaakt door Lisette Kluin

Foto door Mariska Koke

 

Wil jij ook jouw kunstwerk delen? Volg dan onze instagram om op de hoogte te blijven van onze instuur momenten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down