Ook jij kunt eenzame jongeren met een handicap helpen

7 december 2020
139

De kerstdagen staan voor de deur. We kijken samen uit naar warmte, gezelligheid en bij elkaar komen voor zover dat kan. Tenminste, dat is wat de meesten gelukkig doen.

We leven in een maatschappij waarin participatie en zelfredzaamheid belangrijker zijn dan ooit. De overheid vraagt veel van ons, waardoor helaas lang niet iedereen meer goed mee kan komen. Heb je bijvoorbeeld een fysieke of verstandelijke beperking? Dan kan dat ontzettend lastig zijn.

Jongeren met een handicap hebben het door de coronacrisis bovendien extra zwaar. Het leven is voor hen vaak al eenzaam en door de huidige crisis is het nog moeilijker om anderen op te zoeken.

Sophie (25) liep door een zuurstoftekort bij de geboorte hersenbeschadiging op. Ze vertelt over haar ervaringen als ze nieuwe vrienden wil maken: “Het blijft vaak bij een eenvoudig kletspraatje. Gewoon een beetje een gesprek over simpele dingen. Als ik over wil gaan op meer, dan wordt de boot meestal afgehouden.”

En een tweet met daarin een noodkreet van Nadï ging vorig jaar viraal. Ze schreef: ‘Ik zit elke dag alleen. Ik heb hooguit 30 min fysio. Zover mijn sociale leven. Werken, studeren, uitgaan, sporten gaat niet. Maar na 9jr elke dag in mijn eentjeIk wil een netwerk in #Nijmegen!’.

De jongeren met een handicap zitten met hun kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen veelal thuis, dus komen geen anderen tegen. Ze willen ontzettend graag, maar krijgen het zelf niet voor elkaar. Dat wat ze nodig hebben is een steuntje in de rug van de mensen om hen heen. Vooral met de kerstdagen in het vooruitzicht, om te voorkomen dat zij straks alleen komen te zitten.

Lees ook:  Ingmar Heytze draagt Voor de liefste onbekende voor

HandicapNL: voor iedereen met een handicap

HandicapNL is er voor iedereen met een handicap, zoals deze jongeren. De organisatie steunt projecten, biedt vriendschap onder de naam [Buddies] en helpt ze het heft weer in eigen handen te nemen.

Met kerst vieren we het samenzijn en de bijzondere momenten die we met elkaar hebben. Tijdens de mooiste dagen van het jaar mag daarom niemand alleen zijn. Nooit niet en zonder uitzondering.

HandicapNL zet zich in om de jongeren met een handicap deze kerst te verrassen met een Kerst CadeauBox. Het is voor hen een leuke verrassing, die ze laat weten dat ze niet vergeten zijn.

Wat kan ik doen?

Ook jij kunt een jongere die eenzaam is helpen, met een donatie aan de crowdfunding van HandicapNL. Er staan 1.000 boxen klaar om verstuurd te worden, dus daar is alleen jouw hulp nog maar voor nodig.

Wat zit er in de CadeauBox?

  • Lieve knuffel
  • Persoonlijk kaartje
  • Kaarsje om te branden
  • Leuk gedichtenboekje
  • Heerlijke chocolade

Al met een donatie van €30 kun jij één jongere een onvergetelijke kerst geven. Dit kan via deze link.

Mét een persoonlijk berichtje, om te laten weten dat tijdens kerst natuurlijk niemand wordt vergeten. En vind je dat bedrag te groot? Geef dan een lager bedrag naar keuze, zodat de volgende donateur de box compleet kan maken en jullie samen een jongere met een handicap helpen.

Dit artikel schreven we in samenwerking met HandicapNL.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings