Deze ontzagwekkende foto’s van golven zijn net schilderijen

3283 VIEWS
Deze ontzagwekkende foto’s van golven zijn net schilderijen

De Canadese Trevor Pottelberg fotografeert natuur en landschappen op een bijzondere manier. Van stranden, weilanden en bossen, maar ook van bruggen en huizen in de natuur en van natuurfenomenen maakt hij verstilde beelden die soms net een schilderij lijken.

Ook het merengebied in Ontario waar hij woont, is een dankbaar fotografie-onderwerp. Hoe harder de wind waait, hoe meer hij aangetrokken wordt door de soms angstaanjagend hoge golven. Wanneer anderen op zoek gaan naar beschutting, gaat hij juist op pad om het natuurgeweld te fotograferen.

De omstandigheden kunnen gevaarlijk zijn, maar dat levert wel deze prachtige beelden op. De meeste foto’s maakt hij in het najaar en het begin van de winter. Volgens hem zijn de condities het beste bij een temperatuur onder nul, wat hem al een aantal keren bevroren vingers heeft opgeleverd.

Hieronder vind je een indrukwekkende serie foto’s van de golven bij Lake Erie. Met deze soms spookachtige beelden kun je je goed voorstellen in welke angstaanjagende situaties zeevaarders terechtkomen op hun lange tochten over zeeën en oceanen. Ontzagwekkend!

Wil je meer zien van zijn bijzondere, soms surrealistische landschapscollectie, kijk dan op Trevor Pottelbergs website.

 

# 1Golven Trevor Pottenberg

#2 Golven Trevor Pottenberg

#3Golven Trevor Pottenberg

#4Golven Trevor Pottenberg

#5Golven Trevor Pottenberg

#6Golven Trevor Pottenberg

#7Golven Trevor Pottenberg

#8Golven Trevor Pottenberg

#9Golven Trevor Pottenberg

#10Golven Trevor Pottelberg

 

Via Bored Panda

MEER INSPIRATIE

Blauwe bijen
De prikkelende schoonheid van een kwal
De betoverende schoonheid van het uiterste noorden
De verstilde schoonheid van sneeuw en ijs