Ontsnappen van de wereld in het boshuisje van Peter Bohlin

1 VIEW
Ontsnappen van de wereld in het boshuisje van Peter Bohlin

Voor iedereen die op dit moment fantaseert over ontsnappen van de dagelijkse drukte, is Peter Bohlin’s Forest House de perfecte bron voor dagdromen. Dit bekroonde huis in Connecticut, genesteld in de bossen van West Cornwall, werd gebouwd in 1975 en ontworpen als een toevluchtsoord voor de ouders van Bohlin.

The Forest House staat in harmonie met zijn groene omgeving. Het huis is gemaakt van groen-gekleurde houten panelen en wordt door zowel natuurlijke als menselijke inspanningen van de grond gehaald, rustend op keien en ondersteund door betonnen pilaren.

Het huis is gelegen tussen dichte groene planten en doorschijnende loofbomen, wat resulteert in een vervaging van het zonlicht dat op het gebouw valt. De grote ramen van de twee verdiepingen tellende woonkamer, die bereikbaar zijn via een brug die naar buiten en naar binnen verbindt, maximaliseren het licht dat het interieur binnenstroomt. Deze rode industriële ramen omlijsten het bos als een levend kunstwerk en verbinden natuur en cultuur door een doordacht ontwerp.

Rode beglazing bekleedt de ramen, pilaren en deuropeningen van het huis en definieert de vorm tegen het groen van het bos.

Hoewel Bohlins ouders het gebouw niet meer bewonen, blijft het Forest House een elegante oplossing voor de spanning tussen architectuur en de natuurlijke wereld.

Lees ook:  Deze oude cementfabriek werd omgetoverd tot groene oase

Foto’s door M. Thomas Arch. Photo

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

H-Farm: een campus midden in de natuur van Italië
Een kerk van gerecycleerd hout in Indonesië
Casa Atibaia: een droomhuis in de Braziliaanse jungle
Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau