Ontsnappen van de wereld in het boshuisje van Peter Bohlin

13 september 2020
339

Voor iedereen die op dit moment fantaseert over ontsnappen van de dagelijkse drukte, is Peter Bohlin's Forest House de perfecte bron voor dagdromen. Dit bekroonde huis in Connecticut, genesteld in de bossen van West Cornwall, werd gebouwd in 1975 en ontworpen als een toevluchtsoord voor de ouders van Bohlin.

The Forest House staat in harmonie met zijn groene omgeving. Het huis is gemaakt van groen-gekleurde houten panelen en wordt door zowel natuurlijke als menselijke inspanningen van de grond gehaald, rustend op keien en ondersteund door betonnen pilaren.

Het huis is gelegen tussen dichte groene planten en doorschijnende loofbomen, wat resulteert in een vervaging van het zonlicht dat op het gebouw valt. De grote ramen van de twee verdiepingen tellende woonkamer, die bereikbaar zijn via een brug die naar buiten en naar binnen verbindt, maximaliseren het licht dat het interieur binnenstroomt. Deze rode industriële ramen omlijsten het bos als een levend kunstwerk en verbinden natuur en cultuur door een doordacht ontwerp.

Rode beglazing bekleedt de ramen, pilaren en deuropeningen van het huis en definieert de vorm tegen het groen van het bos.

Hoewel Bohlins ouders het gebouw niet meer bewonen, blijft het Forest House een elegante oplossing voor de spanning tussen architectuur en de natuurlijke wereld.

Foto's door M. Thomas Arch. Photo

Lees ook:  Alles wat je wilt weten over duurzaam ondernemen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down