Een ontroerend liefdesgedicht van Hans Andreus

2 september 2016
74
hans andreus

Hans Andreus dichtte met zo'n prachtige eenvoud dat hij met zijn woorden velen wist te overrompelen en ontroeren. Zeer bekend is natuurlijk zijn gedicht Voor een dag van morgenDezelfde fijnzinnige toon zit in onderstaand gedicht, waar ook de liefdevolle verwondering in doorklinkt bestemd over de degene over of voor wie hij schrijft.

Om over na te denken.

Je bent zo
mooi
anders
dan ik,

natuurlijk
niet meer of
minder
maar

zo mooi
anders,

ik zou je
nooit

anders dan
anders willen.

Uit: Vertel hoeveel ik van je hou, Hans Andreus. Bert Bakker, 1998 | Bestel de bundel hier.

 

 

Lees ook:  Een ontroerend gedicht over afscheid dat 13 jaar werd bewaard voor het juiste moment

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings