Ontdek welk krachtdier bij jou hoort!

10 mei 2022
371
krachtdier

Voel jij je heel erg aangetrokken tot een dier? Of zie je misschien vaker in je dromen dezelfde dieren voorbij komen? Misschien is dit wel een teken dat dit dier bij jou past. Heb je dan ooit al eens gehoord van krachtdieren? Het zal misschien een beetje apart klinken in het begin, maar in bepaalde natuurreligies gelooft men in krachtdieren. Bij deze religie geloven mensen dat iedereen één of meerdere spirits heeft die zich in de vorm van dieren aannemen. Misschien is jouw krachtdier wel een beer of een leeuw, of juist een muis of vogeltje. Wil jij erachter komen wat een krachtdier is,  of waar dit begrip vandaan komt en wat jouw krachtdier is? Blijf dan lezen, want in deze blog krijg jij alles over het krachtdier uitgelegd!

Wat is een krachtdier?

Kort gezegd zijn krachtdieren zogenoemde spirits die dus de vorm van, zoals al benoemd was, dieren aannemen. Iedereen heeft een krachtdier en dat kan dan ook echt elk dier zijn dat je maar kunt bedenken. Een krachtdier wordt gezien als een beschermengel of beschermgeest die zich als een dier uitstraalt. Deze beschermgeest zien ze ook wel als een gids, die je in je leven leidt en stuurt en je bewaakt. Een mens kan meerdere krachtdieren hebben. Er zijn dieren die voor altijd bij je blijven, maar er zijn ook dieren die je opzoeken wanneer het nodig is of wanneer daar de tijd daar is. Je krachtdier kan je laten zien wat je innerlijke ik is.

Krachtdier herkomst

Nu vraag jij je zeker af waar deze religie vandaan komt en waar de krachtdieren vandaan komen. Het Sjamanisme heeft de krachtdieren religie gecreëerd. Bij Sjamanisme worden er bovennatuurlijke machten gemanipuleerd door een sjamaan die contact maakt met geesten en die wereld ervan. Meestal wordt dit gedaan om op die manier ziektes die door geesten veroorzaakt zijn te genezen. Dit komt voor in diverse culturen en traditionele geloven die verspreid zijn over de hele wereld. De krachtdieren zelf hebben hun oorsprong in de stammen van de Indianen, die al in 1400 bestonden. Er zijn verschillende natuurvolken die in stammen leven en gebruik maken van de natuurreligie. Zo heeft wel elke stam een eigen religie waar ze in geloven, maar wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze zich allen één voelen met de natuur. Doordat ze zich zo voelen, hechten ze ook veel waarden aan de symboliek aan dieren. Zo’n sjamaan kan via zijn rituelen contact maken met de geestenwereld en dus ook met de diergeesten. Deze diergeesten worden binnen het sjamanisme totem- of medicijndieren genoemd die zijn zien als hun eigen spirituele gidsen.

Lees ook:  Poëtisch kameraadschap tussen kinderen en wilde dieren | Deel 2

De boodschap van krachtdieren

Je kunt communiceren met je eigen krachtdieren, dit kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier om te communiceren met je krachtdieren is doormiddel van meditaties. Als je mediteert kun je overleggen met je krachtdieren en erachter komen van hun boodschap is of wat ze je proberen te zeggen. Mediteren doe je door er eerst tijd voor te maken en er rustig voor te gaan zitten. Het beste is om in de ochtend te mediteren. Neem een comfortabele houding aan, waarvan je weet dat je niet omvalt of het geen pijn gaan doen na en paar minuten. Bij mediteren, let je op je ademhaling en observeer je jouw eigen gevoelens. Bij deze stap raak je in connectie met je krachtdier en zal je de boodschap achterhalen. Wees lief voor jezelf tijdens het mediteren en maak je hoofd lekker leeg! Er zijn ook meditaties die je helpen bij het communiceren van je krachtdier!

Een andere manier van het ondervinden van de boodschap van je krachtdier is, is door te zoeken naar de droombetekenis van het dier wat je krachtdier is.

Wat is jouw krachtdier?

Dit is waarschijnlijk de reden dat je de blog gelezen hebt, je wilt namelijk weten wat je eigen krachtdier is! Er zijn er heel veel en het leuke eraan is dat je geen keuze hoeft te maken aangezien je er meerdere kunt hebben. Soms heb je het niet voor het kiezen en krijg je er een toegewezen door de beschermgeest zelf. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vaker een dier ziet terugkomen in je dromen, of dat je deze toevallig vaak op tv voorbij ziet komen of dat je deze vaak in boeken tegenkomt. Je kunt ook je krachtdier oproepen. Dit kun je doen door tijdens verschillende rituelen zoals een trance bijvoorbeeld, je eigen krachtdier op te roepen. Dit kun je het beste doen door hulp en begeleiding van een sjamaan, zodat je zeker bent van je zaak en zodat je geen risico’s loopt.

Lees ook:  Een kleurrijke ode van papier aan de natuur

Wat vind jij van krachtdieren? De meeste mensen weten er nog niet van af of geloven er niet in, maar uiteindelijk zijn het wel onze persoonlijk beschermengelen die ons leiden naar het goede pad, en dat maakt jouw krachtdier zo speciaal!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

Beginnende yoga oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings