Ontdek meer over India

1 maart 2022
165
Shisha kopen

Ben je ooit al eens naar India geweest? Dan weet je vast wel dat het een zeer mooi land is en dat het een prachtige cultuur heeft. De Republiek India is een land in Zuid-Azië met ongeveer 1,35 miljard inwoners. Na China is India het grootste land ter wereld naar inwonertal. India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland. Het schiereiland grenst ten zuiden en westen aan de Indische Oceaan, en grenst in het Oosten aan de Gold van Bengalen. De grootste stad van India is Bombay, dit is in tegendeel niet de hoofdstad. De hoofdstad van India is New Delhi met ongeveer 300.000 inwoners. Dit is vooral geografische informatie, maar over de cultuur en geschiedenis van India valt nog veel meer over te vertellen.

Een stukje geschiedenis

De eerste vondsten van rots bewerkingen in India is ongeveer 40.000 jaar geleden in het paleolithicum, de oude steentijd, in Bhimbetaka. India was de geboorteplaats van een aantal grote religies zoals hindoeïsme, sikhisme en boeddhisme. Ook de islam heeft belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. India hoort samen met Indonesië en Pakistan tot de top drie landen met het meeste aantal moslims. Voordat we jaartelling gingen gebruiken dreven de Indiërs al handel met Zuidoost-Azië. Hier had India dan ook veel invloed op ontwikkelingen, cultuur etc. India was en is een van de grootste, meest bevolkte landen ter wereld.

Cultuur

Er zijn tal van culturen en volksgroepen in India. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen stedelijke agglomeraties en het platteland en tussen modern en ouderwets. Deze verschillen hebben dan ook een grote invloed op de kleding die inwoners dragen. Het land heeft veel traditionele kostuums zoals de kurta, een lang overhemd dat wordt gedragen door de mannen, de sari die door vrouwen wordt gedragen en de salwar kameez, ook wel lehenga choli genoemd. Er zijn ook belangrijke tradities op het gebied van klassieke muziek, dit zijn de Carnatische muziek uit Zuid-Inda en de Hindoestaanse muziek uit Noord-Inda. De muziekstijlen zijn beide gebaseerd op Vedische principes, dit zijn oude en heilige composities van het hindoeïsme.

Lees ook:  6x de mooiste natuurhoogtepunten op je campertocht door Canada

Er zijn ook verschillende cultuurgerichte voorwerpen en recepten waar wij nu van kunnen genieten zoals shisha, ook wel bekend als een waterpijp die je wel eens tegen komt in verschillende bars in Amsterdam. Shisha is voor veel mensen niet alleen als gebruiksvoorwerp, maar ook als decoratiestuk. Zou jij een shisha kopen?

Vakantie

Je zult een van de mooiste vakanties beleven als je naar India gaat reizen. Het is wel belangrijk om een paar dingen te weten wanneer je er heen gaat. De munteenheid is bijvoorbeeld anders dan in Nederland. In India betalen ze met een Indiase roepie (INR), €1 is 84,30 INR. Het is gebruikelijk om voor elke dienst fooi te geven, zorg dus dat je voldoende kleingeld hebt, en je kunt vrijwel overal met je pinpas betalen. Er zijn bepaalde plaatsen die je eigenlijk moet zien als je in India bent. De kans is groot dat je begint in New Delhi, een plek met honderden kraampjes en stampvolle staten, dit wil je dan ook echt niet missen! De stranden van Goa zijn het zeker ook waard om te bezoeken. Je kunt ook een spirituele reis maken naar het mystieke Rishikesh, een plek onderaan de Himalaya.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings