Ontdek de werking en kracht van de Amethist

26 november 2021
869
amethist

Amethist is een paars kristal. Het is familie van de bergkristal. De paarse kleur van amethist komt door de sporen van titaan, ijzer en een kleine hoeveelheid radioactiviteit. De radioactiviteit kan verdwijnen als amethist in het zonlicht wordt gehouden, de paarse kleur zal dan ook gedeeltelijk verdwijnen.

Amethist kristallen zijn meestal tussen de 2,5 en 3 cm groot. De grootste vindplaatsen van dit kristal op dit moment zijn mijnen in Zuid- Brazilië en Uruguay. Amethist staat voornamelijk bekend om zijn spirituele werking. Amethist bevorderd geestelijke gezondheid, zorgt voor zuivering en geeft bescherming. Daarnaast is de amethist de geboortesteen van mensen die geboren zijn in februari. Het zou dan ook goed werken tegen hoofdpijn en slaapproblemen. In deze blog gaan we je alles vertellen over deze prachtige kristal!

De werking van amethist

Amethist werkt zuiverend, beschermend, ontspannend en geeft innerlijke rust. Amethist maakt je hoofd helder en geeft inzichten in het gedrag dat je toont en keuzes die je maakt, hierdoor helpt het om slechte gewoontes te herkennen en achter je te laten. Ook helpt het om bepaalde ervaringen een plaats te geven en emotionele pijn of trauma’s achter je te laten. Amethist creëert een veld van licht energie die een aura of ruimte kan reinigen. Het kristal helpt om contact te maken met hogere energieën en is een goede ondersteuning voor meditatie. Amethist heeft ook een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel waardoor hoofdpijn, migraine en slaapproblemen worden verminderd. Doordat amethist rust geeft, helpt het ook tegen hyperventilatie, verdriet en woede, verslavingen en oude angsten.

Lees ook:  Waarom moet je rieten meubels gebruiken in je interieur?

Er zijn verschillende manieren waarop je amethist kunt gebruiken. Je kunt de kristal namelijk onder je kussen leggen om je slaap te bevorderen, ermee over je slapen wrijven om je vermoeide ogen tegen te gaan, als massagestaaf gebruiken tijdens een massage, het bij je dragen in je broekzak of als ketting om positieve energie aan te trekken en tijdens een meditatie in je handen vasthouden om krachten van het universum vrij te maken.

amethist

De herkomst van amethist

Amethist is een combinatie van kwarts, ook wel een vorm van siliciumdioxide. Kwarts wordt in lava gevormd wanneer er luchtbellen in vast komen te zitten. De kristallen kunnen zich dan in de holtes hiervan vullen. De paarse kleur van amethist onderscheidt zich van andere soorten stenen en kristallen. De paarse kleur is te danken aan bestraling, ijzer en insluitsels van mineralen. Ook groeit amethist in geodes. Geodes zijn rotsen die glad lijken aan de buitenkant, maar vanbinnen gevuld zijn met kristallen.

De naam van amethist is afgeleid van het Griekse woord “amethystos”, dat ook wel nuchter betekent. Het is de geboortesteen van de maand februari. Vroeger geloofden men dat amethist zou voorkomen dat je dronken zou worden door een nuchtere geest op te wekken. Je moest dan ook een steen van amethist vasthouden tijdens het drinken of uit een glas van amethist drinken.

Volgens de Griekse mythologie was het bergkristal paars geverfd door de Griekse god Dionysus, de god van feestvreugde en wijn. De Egyptenaren gebruikte amethist als het sterrenbeeld van de geit. Een geit werd namelijk als vijand van de wijngaarden en wijnstokken gezien, daarom was het een tegengif van wijn.

Lees ook:  Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

De gouden driehoek

De gouden driehoek is een combinatie van amethist, bergkristal en rozenkwarts. Wanneer je deze drie kristallen bij elkaar plaatst, kunnen ze een optimale positieve energiestroom genereren. De energieën van deze kristallen sluiten zo goed op elkaar aan dat ze de gouden driehoek worden genoemd.

Bergkristal zuivert, versterkt en reinigt, rozenkwarts zorgt ervoor dat je liefde makkelijker kunt voelen en geven en amethist geeft harmonie, verdieping en rust. De gouden driehoek is een perfecte combinatie van de unieke eigenschappen van alle kristalstenen die elkaar op een bijzondere wijze aanvullen.

Je kan de gouden driehoek neerleggen in je huis of bij je dragen. Wanneer je de kristalstenen in een driehoek legt is het belangrijk dat je dit zorgvuldig doet, zo kunnen de energieën met elkaar verbonden worden en elkaar versterken.

Amethist reinigen

Het reinigen van amethist om de spirituele werking te optimaliseren en de negatieve energie te laten verdwijnen kan op verschillende manieren. Dit kan door middel van visualiseren, geluid, met rook en zout water. Door één minuut lang te visualiseren dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt reinig je de kristalsteen. Ook door te zingen, een stemvork of klankschalen te gebruiken wordt amethist gereinigd.

Dit komt door de harde trillingen die de steen volledig omvatten. Daarnaast wordt de rook van bijvoorbeeld wierrook, salie of palo santo ook gebruikt, deze planten hebben namelijk een genezende en herstellende werking van de energie. Om negativiteit en een negatieve energie te verbannen kun je amethist ook voor enkele dagen, meestal 48 uur,  in zout water laten weken.

Lees ook:  Een wondermooi gedicht van Hans Andreus over het licht

amethist

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down