Ontdek de geheimen van chakra healing

13 maart 2023
168
chakra

Voel jij je momenteel niet zo lekker in je vel en heb je het gevoel dat je minder energie hebt dan normaal? Misschien heb je het gevoel dat je wat meer emotioneel bent of sneller kwaaltjes oploopt. Als het antwoord hierop ja is, dan kan het maar net zijn dat jouw chakra’s uit balans zijn! Wil jij meer weten over het versterken en terug in balans brengen van jouw chakra’s? Lees dan snel verder om achter het geheim van chakra healing te komen.

chakra healing

Wat zijn chakra’s

Chakra’s zijn de zeven energie en levenskrachtcentra van jouw fysieke lichaam die jouw emoties weerspiegelen. Met andere woorden, geeft een chakra de status van jouw lichaam spiritueel aan. Ben jij erg gepassioneerd over iets? Dan is jouw rode chakra aanwezig. Ben jij bezig met informatie te verwerken? Dan is jouw gele chakra aan het werken. In totaal zijn er zeven chakra’s. De rode, oranje, gele, groene, blauwe, indigo en als laatste de violet chakra. Misschien is het je al opgevallen dat dit ook de kleuren van de regenboog zijn! Hier kan je lezen wat iedere chakra betekent.

Wat is chakra healing

Om ervoor te zorgen dat je chakra’s optimaal werken, moet je ze goed ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld vaak onzeker of angstig? Dan kan je de rode chakra uit balans zijn. Deze gaat zo namelijk over zelfverzekerdheid, passie en het hebben van een gezond ego. Ben jij de laatste tijd erg pessimistisch? Dan heeft jouw oranje chakra wat werk nodig. Deze gaat over je creativiteit, optimisme en enthousiasme.

Chakra healing kan een heel fijn gevoel zijn, waar alle zorgen van je afglijden. Toch kan het op sommige momenten ook best confronterend zijn. Werken aan jezelf is altijd wat moeilijk en chakra healing is hier niet anders in. Ben eerlijk met jezelf en stel je open voor mogelijkheden.

Er zijn verschillende manieren om je chakra’s te helen en per chakra zijn deze manieren anders. Hieronder zullen er per chakra wat manieren beschreven worden.

spiritualiteit

Het rode chakra helen

Het rode chakra, oftewel de wortelchakra, is te helen door oefeningen te doen die zelfverzekerdheid creëren. Als je niet trots kunt zijn op jezelf, kan je ook nooit het gevoel hebben dat je de goede dingen op je pad verdient. Een goede oefening om dagelijks te doen, is om iedere ochtend voor de spiegel te staan en te zeggen; ‘ik houd van wie ik ben’, ‘ik houd van het leven’ en ‘ik waardeer en respecteer mijn lichaam’. Visualiseer dat er wortels uit je voeten de aarde inschieten. Je staat stevig in je schoenen en bent in balans. Doe dit iedere dag een paar minuten voor werk/ school/ een andere situatie waarbij je wat zekerheid kan gebruiken.

Lees ook:  Padel: dé sporttrend van Nederland

Ideale edelstenen die helpen bij het helen:

De oranje chakra helen

De oranje en tweede chakra wordt ook wel het heiligbeen chakra genoemd. Als dit chakra uit balans is, dan kan je dat merken door een pessimistische en ongemotiveerde kijk op het leven te hebben.

De oranje chakra staat voor levenslust en het uiten van emoties. Vergelijk jezelf met de oceaan en visualiseer jouw emoties als grote en krachtige golven. Blijf doorgaan met deze visualisatie totdat de golven steeds rustiger worden en langzaam verdwijnen. Iedere rots die boven water komt, is een kwestie waar jij emotioneel van wordt en aan moet werken.

Qua affirmaties zijn een paar zinnen om iedere dag te herhalen; ‘ik heb en verdien plezier in mijn leven’ en ‘Mijn leven is precies zoals het hoort te zijn’.

De perfecte stenen voor het helen van de oranje chakra:

 • Abrikoos agaat
 • Oranje calciet
 • Carneool

De gele chakra helen

Als je leven somber en grijs lijkt, is dit een goede indicator dat je gele chakra, of de zonnevlechtchakra, werk kan gebruiken. Om het weer in balans te brengen is visualisatie wederom een goede tool. Visualiseer de zon en de warmte die langzaam op je lichaam valt als een zachte deken van hoop. Mocht het goed weer zijn dan is dat het optimale moment om voor 10 minuten (of langer mocht het nodig zijn) onder de zon te gaan liggen. Ook essentiële oliën kunnen hier enorm bij helpen. De geuren die goed zijn voor het helen van de oranje chakra zijn sinaasappel, roos en sandelhout.

Lees ook:  Deze schoenen zijn gemaakt van ananas

Stenen om bij je te houden:

De groene chakra helen

De groene chakra, oftewel de hartchakra, gaat over liefde voor jezelf en voor andere, intimiteit en kalmte. Als deze chakra uit balans is kan dit ervoor zorgen dat je ongevoelig overkomt, jezelf wegcijfert en geen beslissingen kunt nemen. Om dit weer in balans te krijgen is er een simpele visualisatie die je overal kunt doen. Visualiseer dat je bewustzijn zich van je hoofd naar je hart verplaatst. Je bent teveel aan het denken en laat je emoties niet meepraten. Doe dit een paar keer per dag en geef jezelf een momentje om je emoties te plaatsen en accepteren.

Edelstenen die erg goed helpen bij het helen van de groene chakra:

De blauwe chakra helen

De blauwe chakra heet ook wel de keelchakra. Als deze uit balans is, ben je bang om te spreken, ben je een introvert en heb je last van verlegenheid. De keelchakra gaat over communicatie en het gebruiken van je stem om gehoord te worden. Affirmaties om iedere ochtend te herhalen zijn: ‘Ik vertrouw op mijn overtuiging’, ‘Ik laat mijn stem spreken en horen’ en ‘Ik luister naar mijzelf en kan grenzen opstellen.’

Edelstenen die hierbij goed kunnen helpen:

Chakra lezing

De indigo chakra helen

De zesde en voorlaatste chakra heet ook wel het derde oog. Het gaat over jouw intuïtie en perceptie. Als het niet in balans is zal je dus problemen hebben met situaties inschatten en overzicht houden. Essentiële oliën die je hierbij kunnen helpen zijn laurier, munt, citroen en rozemarijn. Ook is een goede oefening om dagelijks even zachtjes de plek tussen je wenkbrauwen te masseren. Dit verlicht de ruis en zorgt ervoor dat je stilstaat van de staat van je hoofd en je ogen.

Lees ook:  Mini-schilderijtjes in olieverf op stenen

Edelstenen die perfect zijn voor het helen van de indigo chakra:

 • Lodoliet
 • Sodaliet
 • Lapis lazuli
 • Blauwe adventurijn

De violet chakra helen

De laatste staat ook wel bekend als de kruinchakra. Het gaat over jouw kosmisch bewustzijn en het creëren van sfeer. Sfeer in je huis of sfeer die jij zelf met je meedraagt. Zorg wel dat die sfeer niet uit de hand loopt. Handig is om je woonverzekering te checken bij Allianz Direct voor je te hard van stapel loopt, jij creatieve ziel. Is deze niet in balans dan is dat te merken aan het hebben van leerproblemen en de afwezigheid van apathie. Om dit tegen te gaan, moet er weer een interesse komen om te leren en de waarheid op te zoeken. Sta open voor andere invalshoeken, ervaringen en realiteiten. Essentiële oliën die hierbij helpen zijn lavendel, mirre, rozenhout en jasmijn. Ook wierook wordt hier veel gebruikt.

De ideale edelstenen voor het helen van de violet chakra:

 • Amethist
 • Bergkristal
 • Sneeuwkwarts
 • Witte agaat
meditatie

De geheimen van chakra healing

Je zou deze tekst tot op de puntjes kunnen volgen, maar het belangrijkste is dat je iedere dag een momentje voor jezelf pakt om te reflecteren. Wat gaat goed en wat gaat minder, waar wil ik in verbeteren en hoe voel ik me over mijzelf. Visualiseer hoe jouw emoties je nu laten voelen op een manier wat logisch is voor jou en denk vervolgens aan hoe je je wilt voelen. Kies de edelsteen die jou aanspreekt aan het begin van de dag, of gebruik geen edelstenen. Je hoeft geen geld te steken in het helen van je chakra’s. Wel moet je tijd steken in jezelf en zelfverbetering. Heb je hier wat meer hulp bij nodig, dan hopen we dat je deze tekst nog eens leest, of naar een professional gaat voor een healing.

Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings