Ontdek de betekenis van jouw dromen

3 maart 2022
587
Dromen

Dromen doen we allemaal. De mens droomt ongeveer 6 uur iedere nacht. Sommige mensen hebben de indruk dat ze meer dromen dan een ander, maar dit is niet waar. Iedereen droomt ongeveer evenveel. De verschillende lagen in je slaap bepalen of je dromen kan herinneren. We dromen het meeste tijdens onze remslaap. Tijdens de remslaap zijn de hersenen het actiefst. Dromen die je hebt in je diepste slaap zijn dromen die je vrijwel nooit herinnert. Tijdens een oppervlakkige slaap kan het zijn dat je je dromen wel onthoud. Je dromen zijn vaak vaag en hebben voor jou een onbegrijpelijke betekenis. Echter, kunnen dromen een betekenis met zich meedragen. Hieronder wordt de betekenis van de acht meest voorkomende dromen beschreven.

Wat is een droom?

Een droom is in feite een gebeurtenis die in je onderbewustzijn plaatsvindt. Deze dromen gebeuren (meestal) onvrijwillig. Je hebt vaak geen controle over de verhaallijn van je dromen. Dromen zijn een mix van gedachtes, gevoelens, emoties en beelden. Dromen zijn een connectie tussen de betekenis van je droom en je eigen leven. Je droom hoeft niet altijd een betekenis te hebben, het kan namelijk ook zo zijn dat je een gebeurtenis moet verwerken.

1. Verlies van je tanden

Je tand(en) verliezen in een droom kan betekenen dat je een onderliggende angst hebt om oud te worden, of om minder aantrekkelijk te zijn. Het verliezen van een tand in een droom kan ook betekenen dat je verlangt naar je jeugd en dat je de huidige realiteit liever niet onder ogen komt. Als laatste kan het verliezen van een tand ook betekenen dat je een nieuwe levensfase ingaat en dus veel veranderingen aan kunnen komen.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een merel

2. Vallen

Vallen is meestal een gevolg dat je in je droom aan het vliegen of klimmen bent. Als dit inderdaad het geval is, dan staat dit symbool voor het feit dat je te veel hooi op je vork hebt genomen. Daarnaast kan het ook een waarschuwing zijn voor je toekomst. Liggen je capaciteiten en ambities wel op één lijn?
Mocht je in droom niet letterlijk vallen, maar wel bang zijn om te vallen, dan kan dat betekenen dat je bang bent om iets of iemand los te laten in je leven. Door je te laten vallen in je droom kan je er eventueel achter komen voor wie of wat je de angst hebt.

Dream

3. Achtervolging

Als je droomt over een achtervolging dan kan het zijn dat je ergens (onbewust) bang voor bent. Hetgeen dat je achtervolgt staat in veel gevallen ergens symbool voor. Word je bijvoorbeeld achtervolgd door een gezagvoerder, zoals je vader/moeder of politie, dan kan het zijn dat je iets heel graag wil, maar niet mag. Je geweten is hierbij sterk ontwikkelt.
Het kan ook zijn dat je achtervolgd wordt door een dier. Dit kan betekenen dat je sommige emoties niet verwerkt hebt, maar verdrongen. Dit zijn vaak angsten uit het verleden.

4. Zee

Dromen over het bevinden op zee kunnen symbool staan voor het ontdekken van je intuïtie, maar het kan ook symbool staan voor je moeder. Dit kan zowel Moeder Natuur zijn als je eigen moeder.
Wanneer je angst hebt om te verdrinken in je droom dan kan het zijn dat je een dominante moeder hebt, of dat je bepaalde emoties hebt verdrongen.
Als laatste kan de zee ook symbool staan voor het ontdekken van jezelf.

Lees ook:  Spirituele betekenis van een egel

5. Niet voorbereid

Dromen die gaan over het feit dat jij ergens niet voor bent voorbereid, denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet leren voor een toets, of het vergeten van het script  van een toneelstuk etc. Dit kan beteken dat je faalangst hebt.

Slapen

6. Vliegen

Vliegen staat net zoals in het echte leven, als in je dromen, symbool voor vrijheid. Het kan zijn dat je verlangt om weer kind te kunnen zijn. Daarbij kan vliegen ook betekenen dat je jezelf beperkt voelt op bepaalde vlakken. Vliegen kan daarbij ook symbool staan voor het ontdekken van jezelf.
Vliegen hoeft niet alleen in de lucht, maar je zou bij wijze van spreken ook in je droom uit de bocht te kunnen vliegen. Dit kan bijvoorbeeld staan voor het overschatten van je eigen talenten.
De lucht kan over het algemeen symbool staan voor spiritualiteit, bewustzijn en intellect. Leer dus misschien meer vanuit je eigen intuïtie te leven.

7. Naakt

Een naakte droom is ook voor veel mensen een veelvoorkomende verhaallijn. Dit kan ook symbool staan voor vrijheid en onbevangenheid. Je kan weer terug verlangen naar je kindertijd, waar je niet aan verwachting hoefde te voldoen. Het kan ook betekenen dat je nog niet weet wie jij werkelijk bent, onder je kleding, je karakter etc.
Het kan aan de andere kant dus juist ook symbool staan voor zelfverzekerdheid. Dat je bijvoorbeeld lekker in je vel zit of dat je geen schaamte voelt.
Als laatste kan naaktheid ook een verlangen zijn naar relaties of seks.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een uil

8. Vreemdgaan

Wanneer jij bijvoorbeeld droomt dat je vreemdgaat dan kan het zijn dat je ongelukkig bent met je partner en dat je een verlangen hebt naar een meer intieme relatie. Het kan zijn dat je in je droom er echt achter komt wie jouw type is en wat voor een verlangens jij precies hebt op zowel seks gebied als relatie gebied.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down