Video | Het ontbijt van een hopjong

18 februari 2015
193

Artur en Saturnina Homan richtten hun camera op het nest van een hop, een uitzonderlijk mooie vogel met een zwierige kroon van veren, en haar jong. Lang hoefden ze niet te wachten; in rap tempo komt moeders aangevlogen met lekkere, vette insecten waar het jong zich aan te goed doet.
De slow-motionbeelden geven prachtig zicht op de vlinderachtige vlucht en de opvallende kuif. Deze laatste heeft trouwens ook een sociaal element; de hoppen communiceren er allerlei emoties mee. Dit fragment komt uit de film The secret life of trees, die de Homannen maakten.
Meer vogels zien? Bekijk ook dit mooie filmpje van een vogel die haar nestje in een van de hangplanten op de veranda maakte.

 

Lees ook:  Voederplank voorzien van camera maakt prachtige close-ups

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

Onbezorgd leven met een woonverzekering

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings