Onstuimig geschilderde golven die zo echt lijken dat je er bijna in kunt duiken

26 februari 2018
275

 

Voor sommigen is bijna niks zo verleidelijk als springen in helder en schoon zeewater. De zee heeft een magische aantrekkingskracht die zowel power als schoonheid verenigt. Het inspireert kunstenaar Phoebe Sonder om hier griezelig realistische schilderijen van te maken. Zo realistisch dat je er bijna in zou kunnen duiken.

In de schilderijen zie je hoe zij het opspatten en breken van golven vakkundig heeft vastgelegd. En wat erg knap is: ondanks dat het water onstuimig lijkt en de glasheldere golven kapot slaan, toch blijven de schilderijen rust en sereniteit uitstralen.

Prachtige tegenstrijdigheid

Deze prachtige tegenstrijdigheid dankt Sonder aan haar inbeeldingsvermogen, waarmee zij het golvende ritme van het getij visualiseert. “Ik zie het net als in- en uitademen”, zegt zij in het magazine My Modern Met.

Artikel gaat verder onder de foto’s

F458802B-A60E-4FAF-BADB-E373FB59AD1D

5F44FAF7-0AE3-4BCB-BF47-9AE7AA5C1F68

Het karakter van de zee

Hoewel de schilderijen levensecht lijken en je nagenoeg uitnodigen voor een frisse duik, legt Sonder uit dat het niet haar doel is om de zee te reproduceren. Haar -bijna poëtische- ambitie is om door te schilderen het karakter van de zee te leren kennen en haar oneindige schoonheid te vieren. Hoe mooi is dat!

Bekijk de Instagram pagina van Phoebe Sonder voor meer adembenemende schilderijen, waaronder ook een aantal van haar impressionistische exemplaren.

1C6B4D5C-B908-46D1-858D-5885C4FC5FF8

27591D4A-F99A-41FE-BD36-A760FDB66D32

D4F086D4-BA01-4E98-8842-26EA03384268

Met een bewonderenswaardige precisie maakt Sonders schilderijen van golven in de zee, maar het kan natuurlijk ook andersom. De Canadese Trevor Pottelberg doet dit, door ontzagwekkende foto's van golven te maken die net schilderijen lijken. We zijn benieuwd welke jouw voorkeur hebben: de foto's (Pottelberg) of de schilderijen (Sonders)? 

Lees ook:  Een ode aan de literatuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings