Online kunst kopen: waar kan ik terecht?

28 juli 2020
201
online kunst kopen

Online kunst kopen? Steeds meer initiatieven bieden online kunstwerken aan. Met schilderijen, wanddecoratie, digital art en ook andere vormen. Eenvoudig online te bestellen en bijvoorbeeld een maand op zicht of met de mogelijkheid om de kosten te spreiden.

 

5x online kunst kopen

Benieuwd waar u online kunst kunt kopen? We zetten de mogelijkheden op een rij:

  • OnlineGallery.Art
  • Betaalbarekunst.nl
  • Art Leader
  • Exto
  • IQ Kunstuitleen

OnlineGallery.Art

OnlineGallery.Art is een snelgroeiende online kunstgalerij die kopers, collectors en liefhebbers in direct contact brengt met de kunstenaars. Het is een goed ontworpen website met veel autoriteit op alle belangrijke zoekmachines, waardoor je als kunstenaar een zeer betrouwbare en sterke online referentie krijgt.

 

Het kunstplatform biedt kunstenaars de mooie omgeving voor het tentoonstellen en verkopen van hun werk. Het doel van OnlineGallery.Art is om kunst op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier te presenteren. Zoeken is makkelijk op OnlineGallery.Art, waardoor het voor de bezoekers een uitstekend hulpmiddel is om kunst te vinden. Het aanbod dekt een mooie selectie kunst in uiteenlopende formaten en prijsklassen. Onder de selectie vallen schilderijen, fotografie, prints, sculptuur, textiel, design, nieuwe media, sieraden en illustraties.

 

Kunstenaars kunnen op OnlineGallery.Art vanaf een klein bedrag (vanaf € 1.95 per maand) een kleine greep tonen uit hun werk, of het juist heel breed neerzetten. OnlineGallery.Art wil de kunstenaar in feite een eigen galerie/website geven op OnlineGallery.Art, maar dan goedkoper dan het hosten van een eigen website en met een vaste stroom aan bezoekers. Het is mogelijk voor kunstenaars en geïnteresseerden om direct te communiceren. Als er werk wordt verkocht, ontvangt de kunstenaar 100 procent van het betaalde bedrag.

Lees ook:  De rimpels van Istanbul

 

OnlineGallery.Art publiceert geregeld thema onderwerpen voor een grotere zichtbaarheid de kunstenaars die actief zijn op OnlineGallery.Art. Nieuw is de mogelijkheid om je als kunstenaar te laten interviewen, afgenomen en opgeschreven door zeer ervaren journalisten, die de weg kennen in de kunst.

BetaalbareKunst.nl

BetaalbareKunst.nl heeft meer dan 15 jaar ervaring en is op die manier uitgegroeid tot een vertrouwd adres om online kunst te kopen. Met duizenden kunstwerken, tal van aangesloten kunstenaars en importkanalen waar liefhebbers van watertanden.

Het initiatief is een van de grootsten in Nederland en daar is dan ook veel tijd en energie in gestoken. Het team bestaat uit drie gedreven liefhebbers, die er samen voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen de kans hebben om online kunst te kopen.

BetaalbareKunst.nl is de laatste jaren flink gegroeid en is daardoor inmiddels ook meer dan alleen een online adres. Er is ook een fysieke winkel bijgekomen, waar het mogelijk is om een deel van de collectie te bekijken. Op die manier is de aanbieder uitgegroeid tot een serieuze speler, die er ondertussen online nog steeds voor zorgt dat het er mogelijk is om kunst te kopen. Het uiteindelijke doel is om kunst zo goed mogelijk bereikbaar en betaalbaar te maken, zowel online als op het fysieke adres.

Art Leader

Kunst kopen bij Art Leader? Het kunstaanbod wordt aangeboden in samenwerking met de Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK). Samen zorgen zij ervoor dat professionele beeldend kunstenaars in Nederland de kans hebben om hun werk ook online aan te bieden.

Art Leader biedt op die manier online kunst aan gemaakt door kunstenaars met een erkende kunstopleiding of meerjarige ervaring in het vak. Dat doet het initiatief vanuit een passie voor kunst en de wens om dit beschikbaar te maken voor ieder huishouden en voor ieder kantoor in Nederland. Alle beschikbare kunstwerken zijn uniek of worden speciaal in een kleine serie gemaakt. Op die manier biedt Art Leader de mogelijkheid om online kunst te kopen, bijvoorbeeld in een van de 16 (!) beschikbare stijlen.

Lees ook:  "Verbindingen maken". De ingewikkelde wereld van Janaina Mello Landini

Art Leader maakt het graag zo makkelijk mogelijk om online kunst te kopen. Door online op zoek te gaan naar een kunstwerk en bijvoorbeeld door aan de hand van een foto alvast te bekijken hoe dat in de ruimte zal staan.

Exto

Exto heeft een webshop met daarin de kunstwerken van aangesloten kunstenaars. Het is op die manier ook een plek waar liefhebbers, kunstenaars en galeriehouders elkaar kunnen vinden.

De organisatie is er voor alle beeldend kunstenaars in Nederland, zowel beginnende als voor anderen met veel meer ervaring. Op de website hebben zij de mogelijkheid om een onbeperkt aantal foto’s te plaatsen. Bovendien maakt Exto de kunstenaars vindbaar via de website.

Vanuit de webwinkel heeft iedereen de mogelijkheid om de kunstwerken te kopen. Exto berekent daarvoor een commissie, omdat het aan de andere kant de kans biedt om de werken aan te bieden. Op die manier krijgen kunstenaars op een laagdrempelige manier de kans om hun werk te presenteren, zodat een breed publiek daarmee in aanraking komt en het kan kopen.

Exto vindt het belangrijk om zowel de kunstenaars als de liefhebbers en de galeriehouders bij elkaar te brengen. Voor de liefhebbers is er daarom een online magazine met regelmatige interviews, bijvoorbeeld om nieuwe kunstenaars te ontdekken. De galeries kunnen zich er gratis laten vermelden, waardoor liefhebbers daar de kans hebben om de kunst te komen bekijken.

IQ Kunstuitleen

IQ Kunstuitleen geldt al 35 jaar als de grootste kunstuitleen en -galerie van Nederland. Het bedrijf heeft een uitgebreide collectie met kunstwerken en is gespecialiseerd in zowel de verhuur als de verkoop van hedendaagse kunst aan particulieren en bedrijven.

Lees ook:  Wat is het realisme?

Het is er mogelijk om direct online kunst te kopen, al biedt IQ ook de mogelijkheid om de kosten te spreiden. Door het kunstwerk in eerste instantie te huren. In de huurprijs is dan een bedrag opgenomen, waarmee de huurder langzaam eigenaar wordt. Dit drukt de kosten voor de kunstwerken, om die op een voordelige manier aan te schaffen en uiteindelijk zelf aan de muur te laten hangen.

De uitgebreide collectie zorgt voor een breed aanbod kunstwerken, van allerlei kunstenaars in Nederland. Het is een platform om kunst te kopen en te huren, terwijl bedrijven er vooral gebruik van maken om steeds wat anders aan de muur te hebben hangen. Het toont de diverse mogelijkheden, om op een voordelige

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings