Ongelooflijk: glas-in-loodkunst van papier

3291 VIEWS
Ongelooflijk: glas-in-loodkunst van papier

Papier is in de loop der eeuwen een veelzijdig materiaal voor kunstenaars gebleken. Niet alleen als ondergrond voor tekeningen en schilderijen, maar ook voor het creëren van oneindig verschillende prachtige vormen. In het geval van Eric Standley is het echter bijna niet te geloven dat zijn kunstwerken ook van papier zijn gemaakt. Met een laser snijdt hij patronen op grote vellen papier, en plakt ze vervolgens op elkaar tot een indrukwekkend 3D reliëf.

Met soms meer dan 100 vellen ontstaat een object dat lijkt op een kunstig uit hout gesneden glas-in-lood raam. ‘Een glimp van oneindigheid’ noemt Standley het zelf. Wil je zien hoe deze kunstwerken gemaakt worden? Bekijk dan zeker ook het filmpje onderaan deze pagina.

Eric Standley 1

Eric Standley 10

Eric Standley 2

Eric Standley 3

Eric Standley 11

Eric Standley 12

Eric Standley 4

Eric Standley 5

Eric Standley 15

Eric Standley 16

Eric Standley 17

Eric Standley 6

Eric Standley 7

Eric Standley 8

Eric Standley 9

Bron: Eric-standley.com 

Lees ook:  Prachtige papiersnijkunst: met chirurgische precisie uitgesneden silhouetten

MEER INSPIRATIE

Flora en fauna in prachtige papierkunst
Deze sculpturen doen je vergeten dat het om papier gaat
Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier
Een explosie van papieren figuren

2 thoughts on “Ongelooflijk: glas-in-loodkunst van papier

  1. Wat een fantastisch boeiend werk.
    Is er iemand in Nederland die er een lezing over kan houden.

    Groeten, Hans de Gruil

  2. Beste Hans, dank voor je reactie. De kunstenaar is een Amerikaan dus hij zal waarschijnlijk niet beschikbaar zijn voor een lezing in Nederland. Wellicht kun je via google een Nederlandse kunstenaar vinden die gebruik maakt van laser voor het maken van papierkunst? Of contact opnemen met Eric Standley om te vragen of hij iemand weet? Hij is professor aan de School of Visual Arts aan Virgina Tech, dus misschien heeft hij een netwerk dat reikt tot Nederland. Veel succes met de zoektocht en mocht je interessante dingen tegenkomen dan houden wij ons altijd aanbevolen! Hartelijke groeten namens Paradijsvogels Magazine (ingeborg@paradijsvogelsmagazine.nl)


Comments are closed.