Ongelooflijk: glas-in-loodkunst van papier

27 maart 2020
402

Papier is in de loop der eeuwen een veelzijdig materiaal voor kunstenaars gebleken. Niet alleen als ondergrond voor tekeningen en schilderijen, maar ook voor het creëren van oneindig verschillende prachtige vormen. In het geval van Eric Standley is het echter bijna niet te geloven dat zijn kunstwerken ook van papier zijn gemaakt. Met een laser snijdt hij patronen op grote vellen papier, en plakt ze vervolgens op elkaar tot een indrukwekkend 3D reliëf.

Met soms meer dan 100 vellen ontstaat een object dat lijkt op een kunstig uit hout gesneden glas-in-lood raam. 'Een glimp van oneindigheid' noemt Standley het zelf. Wil je zien hoe deze kunstwerken gemaakt worden? Bekijk dan zeker ook het filmpje onderaan deze pagina.

Eric Standley 1

Eric Standley 10

Eric Standley 2

Eric Standley 3

Eric Standley 11

Eric Standley 12

Eric Standley 4

Eric Standley 5

Eric Standley 15

Eric Standley 16

Eric Standley 17

Eric Standley 6

Eric Standley 7

Eric Standley 8

Eric Standley 9

Bron: Eric-standley.com 

Lees ook:  Tussen realiteit en fantasie in het bos

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings