Onderzoek: Lezen verhoogt je hersenactiviteit voor 5 dagen

6 mei 2014
55

Zit je ook graag lekker voor de kachel met een goed boek tijdens deze donkere dagen? Als je een spannend exemplaar kiest traint je ondertussen ook nog je hersenen!
Wetenschappers van de Emory Universiteit in de VS hebben ontdekt dat er daadwerkelijk veranderingen in de hersenen plaatsvinden tijdens het lezen van een spannend of aangrijpend boek. Wanneer je je sterk in de hoofdpersoon verplaatst lijkt het dus niet alleen 'figuratief' maar ook biologisch alsof je zijn of haar avonturen werkelijk beleeft: je hersenen denken dat je daadwerkelijk op zoek bent naar een misdadiger, de wereld redt van de ondergang of een baby bevrijdt uit een brandende woning. En de hersentraining houdt niet op wanneer jw het boek dichtslaat: deze verhoogde hersenactiviteit houdt maar liefst 5 dagen aan.
Inspiratie voor fijne boeken vind je hier!
Bron: The Independent

Lees ook:  Natuurschatten vereeuwigd als moderne fossielen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Rondreis Mexico; een alternatieve route door Yucatán

De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Nederland per provincie

Alles wat je moet weten over bruine edelstenen

Workation: Werken in een inspirerende omgeving

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings