Onderweg maar toch thuis: leven op een tiny woonboot

10 februari 2018
788

 

Combineer het principe van een tiny house met een woonboot en je krijgt een dubbel gevoel van vrijheid. 'Onderweg, maar toch thuis' is het motto van het Berlijnse bedrijf Nautilus Hausboote (Duitse website). Deze 40 vierkante meter tellende huisboot is het innovatieve jongere broertje van de klassieke woonboot en geeft de  ingezetenen de mogelijkheid hun conventionele woningen te verruilen voor een stukje drijvend geluk. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Nautilus - 3

Mainstream woonboot

Deze moderne woonboten maken de droom voor de nieuwe generatie reislustigen en waterliefhebbers mogelijk: met het comfort van thuis je eigen koers bepalen op open water. De Nautilus is de kleinste variant van de vier verschillende modellen die ruimte bieden aan verscheidene gezinssamenstellingen en groottes.  Elk model wordt geleverd met een volledig uitgeruste keuken, heeft een buitendek om op te ontspannen en een zonneterras om de eerste lentestralen op te vangen.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Nautilus crop - 6

De boten worden op dit moment alleen nog maar verkocht in de Duitse hoofdstad, dus het bewonen van één van deze drijvende tiny houses blijft nog even dromen (en sparen, want deze innovatieve drijvers zijn niet bepaald goedkoop). Wel is het al mogelijk de Nautilus te huren om bij het volgende verblijf in Duitsland een paar dagen te kunnen genieten van het varende schippersleven.

Rustig vaarwater

Vanaf de oude haven van Duitsland is er de keuze tussen 7 meren en grofweg 150 kilometer bevaarbare waterweg. In de Berlijnse wateren geldt een algemene snelheidslimiet van 25 kilometer per uur, dus naast een gevoel van vrijheid zorgt wonen op de kleine Nautilus er voor dat het leven in zijn geheel in een langzamere stroomversnelling komt. Maar misschien wel het mooiste van wonen (of vakantie vieren) op het water: een steeds wisselend landschap wat aan je voorbij trekt tegen een blauwe lucht en glinsterend water.

Lees ook:  Deze familie woont in een kas in Nederland

Nautilus crop - 1

40 vierkante meter comfort op het ruime sop

Nautilus crop - 3

Nautilus crop - 2

Nautilus - 1

Voor de liefhebbers van wonen op een klein oppervlak bestaat er nu een Funda speciaal voor tiny houses: Tiny Findy. Er is nog geen tiny woonboot beschikbaar, wel een 'kluizenaars' huis, een wikkel stulpje en stukken grond voor het bouwen van je eigen tiny house. Bekijk in dit artikel een paar van de mooiste, niks mis met een beetje dromen! 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down