Onderweg maar toch thuis: leven op een tiny woonboot

5134 VIEWS
Onderweg maar toch thuis: leven op een tiny woonboot

 

Combineer het principe van een tiny house met een woonboot en je krijgt een dubbel gevoel van vrijheid. ‘Onderweg, maar toch thuis’ is het motto van het Berlijnse bedrijf Nautilus Hausboote (Duitse website). Deze 40 vierkante meter tellende huisboot is het innovatieve jongere broertje van de klassieke woonboot en geeft de  ingezetenen de mogelijkheid hun conventionele woningen te verruilen voor een stukje drijvend geluk. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Nautilus - 3

Mainstream woonboot

Deze moderne woonboten maken de droom voor de nieuwe generatie reislustigen en waterliefhebbers mogelijk: met het comfort van thuis je eigen koers bepalen op open water. De Nautilus is de kleinste variant van de vier verschillende modellen die ruimte bieden aan verscheidene gezinssamenstellingen en groottes.  Elk model wordt geleverd met een volledig uitgeruste keuken, heeft een buitendek om op te ontspannen en een zonneterras om de eerste lentestralen op te vangen.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Nautilus crop - 6

De boten worden op dit moment alleen nog maar verkocht in de Duitse hoofdstad, dus het bewonen van één van deze drijvende tiny houses blijft nog even dromen (en sparen, want deze innovatieve drijvers zijn niet bepaald goedkoop). Wel is het al mogelijk de Nautilus te huren om bij het volgende verblijf in Duitsland een paar dagen te kunnen genieten van het varende schippersleven.

Lees ook:  Dit huisje midden in het bos is volledig gemaakt van glas-in-lood ramen

Rustig vaarwater

Vanaf de oude haven van Duitsland is er de keuze tussen 7 meren en grofweg 150 kilometer bevaarbare waterweg. In de Berlijnse wateren geldt een algemene snelheidslimiet van 25 kilometer per uur, dus naast een gevoel van vrijheid zorgt wonen op de kleine Nautilus er voor dat het leven in zijn geheel in een langzamere stroomversnelling komt. Maar misschien wel het mooiste van wonen (of vakantie vieren) op het water: een steeds wisselend landschap wat aan je voorbij trekt tegen een blauwe lucht en glinsterend water.

Nautilus crop - 1

40 vierkante meter comfort op het ruime sop

Nautilus crop - 3

Nautilus crop - 2

Nautilus - 1

Voor de liefhebbers van wonen op een klein oppervlak bestaat er nu een Funda speciaal voor tiny houses: Tiny Findy. Er is nog geen tiny woonboot beschikbaar, wel een ‘kluizenaars’ huis, een wikkel stulpje en stukken grond voor het bouwen van je eigen tiny house. Bekijk in dit artikel een paar van de mooiste, niks mis met een beetje dromen! 

 

 

MEER INSPIRATIE

Wonen op de mooiste plek van Nederland: een tiny house op de Veluwe
Een tiny house kopen, hoe werkt dat?
Aan dit tiny house zit een kas(je) vast!
Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie