(Onder)waterverf

875 VIEWS
(Onder)waterverf

In 2001 publiceerde Werner Grüter het boek ‘Life in the Sea‘, waarin hij een indrukwekkend beeld geeft van de rijke onderwaterwereld in boeiende verhalen en prachtige kleurenfoto’s. Grüter is van origine professor in de neurologie en psychiatrie, maar raakte zeer gepassioneerd over maritieme biologie en is actief duiker en onderwaterfotograaf. Zelf omschrijft hij zijn passie als volgt:

“De zee was een broedplaats waarin al het leven haar oorsprong vindt, en waarin ons bestaan is geworteld. Miljarden jaren van evolutionaire ontwikkeling hebben een betoverende variëteit aan vormen, kleuren, levensvormen en gedragspatronen voortgebracht”

En zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, want na het lezen van het boek liet tekenaar Vladimir Stankovic zijn creatieve inspiratie de vrije loop. In fictieve encyclopedie-achtige tekeningen legde hij het ene na het andere mysterieuze onderwaterwezen vast. Deels gebaseerd op de verhalen en uiteenzettingen van Grüter, deels ontsproten uit zijn eigen rijke fantasie… wie wil er niet leren uit zo’n schoolboek?

Onderwaterverf | Paradijsvogels Magazine Onderwaterverf | Paradijsvogels Magazine Onderwaterverf | Paradijsvogels Magazine Onderwaterverf | Paradijsvogels Magazine Onderwaterverf | Paradijsvogels Magazine Onderwaterverf | Paradijsvogels Magazine


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

 

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars