'Omkeerbare levenslot huizen' | In deze huizen word je onsterfelijk

15 juni 2016
426

Wat als je onsterfelijk kon zijn? Geen ouderdomsgebreken of een rustig einde als het leven geleefd is, maar voor de rest van je (eeuwige..) leven fit en vitaal blijven; lijkt dat je wat? De Japanse kunstenaar en architect Shusaku Arakawa en zijn vrouw Madeline Helen Arakawa Gins hebben een methode gevonden om dit te bewerkstelligen – althans daar zijn zij zelf heilig van overtuigd. Zij geloven niet dat mensen dood hoeven te gaan en bouwden daarom ‘omkeerbare levenslot huizen’.

Een design dat alle zintuigen traint

De Japanners staan bekend om hun harde werkethiek waar zij tot hun oude dag mee doorgaan. De huizen van Arakawa en Gins moeten ervoor zorgen dat mensen niet uitrusten wanneer zijn gepensioneerd zijn, maar juist actief blijven. Niets aan hun architecturale werk straalt rust uit, integendeel, het is een verzameling van levendige kleuren en allerhande vormen die het leven in deze huizen zo oncomfortabel mogelijk moeten maken, zo lijkt het wel.

Het is op zo’n manier ontworpen dat het de zintuigen alert houdt, de gedachten fris en scherp, en het geeft de verbeelding een boost.

Elke dag een nieuwe uitdaging

De Reversible Destiny Lofts in Tokyo en het Bioscleave House in New York zorgen ervoor dat elke dag weer een nieuwe uitdaging is voor de bewoners en zo blijven zij volgens de makers jong. Niets ziet eruit zoals in een normaal huis: de vloeren zijn zitten vol bobbels die ervoor zorgen dat je je evenwicht verliest, de ramen zitten te laag of te hoog, de stopcontacten hangen aan het plafond en de smalle trappen zijn mogelijk levensgevaarlijk. Een ding is zeker: de makers van deze huizen hebben absoluut een interessante levensfilosofie. En wellicht zit er wel een kern van waarheid in hun visie - deze grote projecten zijn immers op meerdere locaties ter wereld van de grond gekomen. Maar ondanks dat de huizen ons wellicht scherp en in beweging houden, ziet het er niet erg comfortabel en vooral onveilig - voor de sterfelijken onder ons - uit.

Lees ook:  Instagrammodel worden op je 96ste: kijk naar Erni!

Hieronder staan de foto's van deze ongewone huizen. Zou je er 'voor altijd’ in  willen wonen?

Reversible Destiny Lofts

Shusaku Arakawa Shusaku Arakawa   Shusaku ArakawaShusaku Arakawa Shusaku Arakawa Shusaku Arakawa

Bioscleave House

Shusaku Arakawa Shusaku Arakawa Shusaku ArakawaShusaku Arakawa

Saillant detail: Shusaka Arakawa is in 2010 overleden en Madeline Gins in 2014, maar door hun bijzondere werk zijn ze wellicht toch een beetje onsterfelijk geworden.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down