Oma’s tips voor vlekken in je kleren

30 november 2022
364
Oma's tips vlekken in kleding

Je hebt een doodnormale dag, alles gaat goed. De zon schijnt en je voelt je top! Totdat je een hap neemt van je broodje en er ineens een klodder saus op je witte hemd valt! In zo’n geval spring je op en stel je jezelf de vraag: “wat moet ik nu doen”? Wrijven? Deppen?! Met water afspoelen? Direct in de wasmachine gooien? Het antwoord op elke bevlekte noodsituatie vind je in deze blog!
Want met oma’s tips voor vlekken in je kleren weet jij precies waar je aan toe bent!
In elke noodsituatie weet jij hoe je de meest hardnekkige vlekken uit je kleding krijgt!

Even langs bij oma!

Met pen en papier in de aanslag stonden we weer bij oma op de stoep! “Ik zie het al”! Riep ze luidkeels! “Ach kind, geef maar hier, daar weet ik wel wat voor”. Ze wees naar de vieze rode vlek op mijn witte blouse die ik voor haar omhoog hield. Ergens weet ik ook wel dat oma er ontzettend blij van wordt als ze betekenisvol kan zijn voor haar kleinkinderen. We dronken samen een kopje koffie en ze pakte zoals gebruikelijk de koekjestrommel uit de kast. “Zou elk oma zo’n trommeltje in huis hebben”? Dacht ik nog. Oma zei dat ik de blouse bij haar kon ophalen de volgende dag, dus dat deed ik.

Tot mijn verbazing was niet alleen de vlek uit mijn haast opgegeven blouse, maar mijn blouse leek wel witter dan tevoren! “Hoe heeft u dat gedaan oma”? “Ach mijn kind, heb je even.. dan leer ik het je zelf”. Dankzij de tips van mijn oma, kan ik bij deze alles wat ze mij geleerd heeft over het verwijderen van vlekken uit je kleding met de wereld delen!

Lees ook:  Met de camper door Europa trekken

Ingedroogde bloedvlekken uit je kleding krijgen

Na 4 decennia van fulltime huisvrouw zijn voor een gezin van 6 kinderen, is de conclusie dat je bloedvlekken het beste eruit kunt krijgen met water en shampoo. Gebruik koud water en maak de vlek nat. Doe er nu shampoo op. Neem een tandenborsteltje en begin de vlek te borstelen. De vlek zal verdwijnen na een minuut of 3 poetsen! Voor de zekerheid kun je daarna nog even een wasje draaien, wel zo handig om de shampooresten er ook uit te krijgen. Zet de was aan vóórdat het water opdroogt.

Witte was wit houden of witter maken

Witte was

Er zijn veel productaanbieders van verschillende firma’s die witte bergen beloven. Toch gaat er niets boven de tips van oma! De tip van oma is: Als je witte was doet, die nog witter moet! Dan moet je het twee keer wassen! De eerste keer gebruik je het standaard programma van je wasmachine. De tweede keer zet je de machine aan met de natte was er nog in en doe je er een vaatwasmachachine tabletje bij! Na deze wasbeurt zal het je verbazen hoe stralend wit je was er weer uit komt!

Grasvlekken uit kleding verwijderen

Oma’s tip om grasvlekken te verwijderen uit kleren, kwam als een geschenk uit de hemel vallen. Met drie kinderen in huis, waarvan twee wilde jongetjes van 6 en 8 jaar oud, zijn grasvlekken mijn grootste nachtmerrie geworden. Toen mijn oma vertelde wat ik moest doen om de grasvlekken uit de kleren te verwijderen dacht ik even dat ze in de war was. Ze zei dat ik de vlekken moest inspuiten met hetzelfde spul waar ik ramen mee was! Glassex oma?! “Ja!” Ze knikte erbij en keek me aan alsof ik haar een leugenaar had genoemd. “Groene zeep werkt ook! Gewoon erop doen, goed inwrijven en dan wassen”! Ik probeerde het uit en het werkte natuurlijk perfect! Heb ik ooit aan oma getwijfeld?!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Rome die je niet mag missen


Tomatensaus uit je kleding krijgen

De nachtmerrie voor iedereen die zijn favoriete kleding draagt tijdens het eten van pasta, is tomatensaus morsen op je kleding. Tomatensaus is een van de meest hardnekkige vlekken die er zijn. Dit is op een creatieve manier op te lossen! De vlek insmeren met tandpasta en citroensap schijnt een zeer effectieve manier te zijn om tomatensaus uit je kleren te krijgen!

Vetvlekken uit je kleding krijgen

Dit is een van de problemen war iedereen vroeg of laat mee te kampen krijgt! Vetvlekken in je kleren! Van die vlekken waarvan je doorgans zou zeggen: “die krijg je er nooit meer uit!”. Oma dacht daar heel anders over! Maak de vetvlek nat met water en smeer de vlekken in met tandpasta! Gebruik een borsteltje  om het er goed in te smeren en gooi het kledingstuk daarna in de was!

“Wat ook enorm goed helpt tegen vetvlekken is wasbenzine”, zei oma. “Wasbenzine?! Ik wil de vlekken eruit halen, niet eruit branden”! “Ach hemel kind, natuurlijk zet je het niet in de hens”! Zei ze schaterend van het lachen. Je smeert de vlek in met wasbenzine en laat het even intrekken. Dan was je de was op 30-40 graden en weg zijn die lelijke vetvlekken!

Wil je weten hoe oma haar ramen schoonmaakt? Klik dan op deze link! Natuurlijk kan wassen niet zonder goede machine! Kijk voor goedkoop witgoed bij de wasdroger outlet!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down