Om de dood van haar oma te verwerken maakte deze kunstenares 800 vlinders van papier

6 juni 2017
495

Hoe je de dood van een dierbare verwerkt is voor iedereen anders. Maria Aristidou verloor haar grootmoeder en verwerkte haar dood door honderden vlinders uit te knippen en ze een mooi plekje te geven in haar studio.

Voor Maria was het uitzoeken en uitknippen van de vlinders een manier om te rouwen: "Gedurende het proces voelde ik me vrij om te huilen, te lachen en aan elk moment te denken dat ik met haar heb gedeeld." Ook de nagedachtenis aan haar grootvader en vader verwerkte ze in de kleurrijke vlinderkolonie.

Elke vlinder is geprint op fijnpapier, met de hand uitgeknipt, gevormd en opnieuw beschilderd. Een flink stukje monnikenwerk, en een mooie manier om het rouwproces vorm te geven. Met een blijvend en positief resultaat.

Nadat ze 800 vlinders had geknipt had ze heel sterk het gevoel dat ze ze met de wereld moest delen. De etalage van haar pas geopende studio op Cyprus vond ze de perfecte plek: "Op mijn eigen manier behoud ik nu hun nalatenschap en zonder hen was ik nooit geworden wie ik vandaag de dag ben."

 

Maria Aristidou  Maria Aristidou Maria AristidouMaria Aristidou Maria Aristidou Maria AristidouMaria AristidouMaria AristidouMaria Aristidou

In dit filmpje zie je hoe Maria te werk gaat:

https://www.youtube.com/watch?v=bhwVh-FOznkhttp://

De Japanse kunstenares Eiji Watanabe knipte duizenden vlinders uit en maakte er ook een mooi kunstwerk van. Dat kunstwerk kan je hier bekijken. 

Via Bored Panda

Lees ook:  Zelfredzaam en onafhankelijk blijven ondanks je leeftijd: zo doe je dat!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down