Om de dood van haar oma te verwerken maakte deze kunstenares 800 vlinders van papier

3121 VIEWS
Om de dood van haar oma te verwerken maakte deze kunstenares 800 vlinders van papier

Hoe je de dood van een dierbare verwerkt is voor iedereen anders. Maria Aristidou verloor haar grootmoeder en verwerkte haar dood door honderden vlinders uit te knippen en ze een mooi plekje te geven in haar studio.

Voor Maria was het uitzoeken en uitknippen van de vlinders een manier om te rouwen: “Gedurende het proces voelde ik me vrij om te huilen, te lachen en aan elk moment te denken dat ik met haar heb gedeeld.” Ook de nagedachtenis aan haar grootvader en vader verwerkte ze in de kleurrijke vlinderkolonie.

Elke vlinder is geprint op fijnpapier, met de hand uitgeknipt, gevormd en opnieuw beschilderd. Een flink stukje monnikenwerk, en een mooie manier om het rouwproces vorm te geven. Met een blijvend en positief resultaat.

Nadat ze 800 vlinders had geknipt had ze heel sterk het gevoel dat ze ze met de wereld moest delen. De etalage van haar pas geopende studio op Cyprus vond ze de perfecte plek: “Op mijn eigen manier behoud ik nu hun nalatenschap en zonder hen was ik nooit geworden wie ik vandaag de dag ben.”

 

Maria Aristidou  Maria Aristidou Maria AristidouMaria Aristidou Maria Aristidou Maria AristidouMaria AristidouMaria AristidouMaria Aristidou

In dit filmpje zie je hoe Maria te werk gaat:

https://www.youtube.com/watch?v=bhwVh-FOznkhttp://

De Japanse kunstenares Eiji Watanabe knipte duizenden vlinders uit en maakte er ook een mooi kunstwerk van. Dat kunstwerk kan je hier bekijken. 

Lees ook:  Glinsterende micro-organismen als kunstobject
Via Bored Panda

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een explosie van papieren figuren
Digitale perfectie, met de hand gemaakt
Kunstige 3D postzegels
Ongelooflijk: glas-in-loodkunst van papier