‘Older & Wiser’ | Stijliconen over de hele wereld laten zien dat leeftijd echt maar een getal is

2776 VIEWS
‘Older & Wiser’ | Stijliconen over de hele wereld laten zien dat leeftijd echt maar een getal is

Ari Seth Cohen staat bekend om zijn fotografie van oudere stijliconen die korte metten maken met alle geldende vooroordelen over leeftijd. Voor zijn tweede fotoboek Older and Wiser reisde hij de wereld over. Van Japan tot aan Stockholm, een breed spectrum van kleurrijke types meldde zich om door Ari op de foto te worden gezet.

Grootmoeder

Zijn grootmoeder legde de basis: met haar had hij een speciale band. “Daarnaast had ik altijd al een grote affiniteit met oudere mensen. Toen ik klein was wilde ik niets liever dan later de talentenjacht van een bejaardenhuis organiseren,” aldus Cohen. In zijn blog, Advanced Style, en gelijknamige eerste boek en documentaire komen veelal vrouwen uit New York – zijn primaire ‘jachtgebied’ – voor. In het nieuwe boek, Older and wiser, keren een paar van zijn muzen terug. Een aantal kreeg naar aanleiding van Ari’s eerste boek zelfs aanbiedingen om model te staan voor grote modehuizen. Leuk is dat er ook een hele nieuwe lijn aan inspiratie staat, én mooi om te zien dat deze iconische stijl niet alleen voorbehouden is aan de bekende straten van New York maar dat dit fenomeen zich over de hele wereld voordoet.

Draag geen beige, je kunt er aan doodgaan

In het boek staat ook een aantal essays van de geportretteerde vrouwen waarin zij een tipje van de sluier van hun wijsheid en lifestyle geheimen lichten. Kunstenares Sue Kreitzman zegt: “Wees dapper en avontuurlijk. Doe dingen die er toe doen, verbaas jezelf en de wereld. Draag geen beige, je kunt er aan doodgaan. Lever een bijdrage aan de maatschappij en leef groot. Het leven is kort, zorg dat elk moment telt. Het is nooit te laat om je passie te  vinden.”

Lees ook:  Deze sterke vrouwen schreven allemaal geschiedenis

We hopen dat hij voor zijn derde boek naar Nederland komt!

Advanced Style | Older & Wiser is te koop bij Bol.com

advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style advanced style

Advanced Style | Older & Wiser is te koop bij Bol.com


Anderen bekeken ook: Een vrouw van 60 koopt geen leren jurk meer: ja/nee

fenna korthals altes 1


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

7 simpele Feng Shui tips voor een woonkamer waar je écht blij van wordt
Dit echtpaar stemt al 37 jaar hun outfits naadloos op elkaar af
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt