OKTOBER | Van smakelijke wildplukwandeling tot Pianoduo festival

21 september 2015
339

Elke maand zet Paradijsvogels Magazine inspirerende en bijzondere activiteiten op een rij. Van verborgen parels in kunst, cultuur en natuur tot bekende must sees: deze activiteiten staan garant voor een gezonde dosis inspiratie. Vier in oktober de herfst op Roots in the Woods - een kleurrijk herfstfestival op de Veluwe - of bezoek de wervelende tentoonstelling 'Ode aan de Nederlandse mode' in het Gemeentemuseum in Den Haag. Weer of geen weer, inspiratie te over!
[hr]

Roots in the Woods | Een kleurrijk herfstfestival op de Veluwe

Inspiratiekalender | Paradijsvogels MagazineDe Veluwe fungeert dit najaar als podium voor het kleurrijke event Roots in the Woods. Met een mix van muziek, theater, cultuur en culinaire specialiteiten brengt dit festival een sfeervolle ode aan de herfst! Van muzikale optredens van o.a. Crimson Inc. met haar wortels in de country, folk en bluegrass tot een lezing van bioloog Midas Dekkers en een authentieke wild-bbq. Ga mee met de huifkar over de Veluwse paden, of bezoek één van de vele kramen met streekproducten en oude ambachten. Roots in the Woods is verspreid over een groot aantal dagen, laat de herfst maar komen!
 
9 t/m 25 oktober, verspreid over diverse locaties op de Veluwe | www.rootsinthewoods.nl
[hr]

Licht wordt kleur | Onbekende kunstwerken van De Ploeg

De Ploeg in Wierden“Omdat er in Groningen niet zoveel te doen was op kunstgebied dacht ik aan ontginnen en dus ook aan ploegen, vandaar de naam ‘De Ploeg’”, aldus een van de oprichters Jan Altink van de beroemde kunstenaarsvereniging. Museum Wierdenland stelt tot en met het einde van deze maand een groot aantal onbekende werken uit particulier bezit van De Ploeg ten toon. Centraal staan het ruige en uitgestrekte landschap van het wad en de expressieve kleuren en verftoetsen waarmee de kunstenaars licht tot kleur lieten worden. Een mooie kans om de noordelijke kleurenpracht van de De Ploeg in volle glorie te aanschouwen.

Lees ook:  Instagrammodel worden op je 96ste: kijk naar Erni!


T/m 25 oktober te zien in museum Wierdenland, Ezinge (Groningen) | www.wierdenland.nl

[hr]

Pianoduo Festival | Dubbel genot om naar te luisteren

Pianoduo Festival AmsterdamWat is er mooier dan één pianist die de sterren van de hemel speelt? Juist, twee pianisten! Tijdens de derde editie van het Pianoduo Festival komen in een afwisseling van jazz, klassiek en kinderprogramma's de meest vooraanstaande musici aan bod. Naast de jonge Nederlandse broers Arthur en Lucas Janssen spelen o.a. het Israëlische duo Silver-Garburg en jazzpianisten Mike de Ferro en Mike Boddé. Van Gershwin tot Mozart, de muziekstukken krijgen een bijzondere dimensie in deze 'dubbele' uitvoeringen!
 
6 t/m 12 oktober in de Amstelkerk in Amsterdam | www.pianoduofestival.nl
[hr]

De basis van paddenstoelen plukken | Wildplukwandeling

Paddenstoelen plukkenVan origine is Ellen Mookhoek historica. Tot ze haar passie voor moestuinieren ontdekte: ze richtte De Brede Moestuin op om haar passie, het verzamelen en verbouwen van eetbare planten, te kunnen delen. Al wandelend vertelt ze tijdens de paddenstoelenwandeling in oktober over de soorten die u tegenkomt. Smaak, bereidingswijze en waar u op moet letten bij het bepalen van de soort en het plukken passeren de revue. Ervaar hoe u over de groente struikelt, een wandeling in het park zal nooit meer hetzelfde zijn!
 
Zaterdag 25 oktober van 15.00-17.00 uur, in een bos nabij Amsterdam | www.debredemoestuin.nl
[hr]

PAC Filmfestival | Bijzondere premières uit het filmhuis

PAC Festival PatheHet eerste PAC (Pathé Alternative Cinema) Filmfestival was een gok: waren er voldoende mensen gek genoeg om op 1 dag 5 films te zien? Het antwoord luidt nog steeds ja! Op 18 oktober kunt u deze genieten van 5 voorpremières van bijzondere arthouse films, waaronder het waargebeurde Pawn Sacrifice - over de schaaklegende Bobby Fisher die in de Koude Oorlog er op uit wordt gestuurd om het op te nemen tegen de Russische Boris Spassky - en Carol - over een toevallige ontmoeting tussen de rijke, elegante Carol en de jonge, onzekere Theresa in de jaren '50 in Manhattan. Hun leven neemt een onverwachte wending.. Al deze films hebben nominaties in de wacht gesleept voor belangrijke filmprijzen, heerlijk om een hele dag ongestoord van te genieten!

Lees ook:  5x waarom je op vakantie wilt naar Friesland

18 oktober, diverse Pathé bioscopen in heel Nederland |Regel uw tickets hier: www.pathe.nl
[hr]

Stiltewandelingen in de stad | Utrecht

Stiltewandelingen in het centrum van UtrechtHeerlijk op een herfstige dag: een stiltewandeling door de stad! In het oude centrum van Utrecht is een mooie route uitgezet die u door de oude architectuur van steegjes, binnenpleinen en stille plekken leiden. In de straten is er weinig verkeer; er geldt vaak een parkeerverbod of eenrichtingsverkeer. Plus, als u een dag met lekker Hollands herfstweer uitzoekt, dan zijn er ook nog eens weinig mensen op straat. In een dergelijke setting kunt u de details van de stad beluisteren. Op onderstaande website vindt u nog meer routes door andere delen van Utrecht.
 
Deze wandeling(en) kunt u op eigen gelegenheid maken | Route en kaart op www.mcu-nu.nl
[hr]

Ode aan de Nederlandse mode | Tentoonstelling

Ode aan de Nederlandse ModeKlinkende namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. Deze, en ook andere ontwerpers van Nederlandse bodem oogsten internationale waardering. Daarom brengt het Gemeentemuseum in Den Haag, het museum met een van de belangrijkste modecollecties ter wereld, een ode aan de Nederlandse mode. Meer dan honderd creaties van 1900 tot 2015, waaronder de blauwe jurk waarin koningin Maxima gehuld was tijdens de inhuldigingsceremonie, sieren deze tentoonstelling.
 
Te zien t/m 7 februari 2016, Gemeentemuseum Den Haag | www.gemeentemuseum.nl
[hr]

Van was naar brons | 6-delige cursus boetseren

Cursus boetseren met wasIn 6 lessen leert u hoe u was kunt bewerken tot een kunstzinnig beeld. Dit perfecte boetseermateriaal leent zich uitstekend voor gedetailleerde voorstellingen, aan de hand van opdrachten experimenteert u met de mogelijkheden. U bepaalt zelf welk werk u definitief maakt - abstract of figuratief -, dit kunt u vervolgens laten gieten bij de bronsgieter - de ultieme vastlegging van uw creatie. De 6 lessen worden georganiseerd door de Volksuniversiteit Utrecht en begeleid door Renata Berk. U kunt naderhand ook de cursus bronsgieten volgen om het hele proces te volbrengen.
 

Lees ook:  Toe aan een nieuwe auto of je oude verkopen? Zo bereken jij de waarde van een auto.

Zaterdag 10 oktober t/m 21 november (6x), van 10.00-13.00 uur | www.volksuniversiteitutrecht.nl
[hr]
Elke maand verrast worden met bijzondere en inspirerende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur & natuur? Schrijf u in voor de gratis maandelijkse agenda van Paradijsvogels Magazine:

[mc4wp_form id="21400"]

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down