Een ode aan de onbekende wonderen van de wereld

26 augustus 2016
178

De 7 Wereldwonderen heten niet voor niets zo en zijn ongetwijfeld prachtig. Maar de wereld heeft natuurlijk nog veel meer moois te bieden. Bovendien zijn deze wereldwonderen zo populair dat ze overspoeld worden door toeristen – en geef ze eens ongelijk.. Daarom brengen we een ode aan de minder bekende maar eveneens verbazingwekkend mooie wereldwonderen. We garanderen geen volledig toeristenvrije locaties, maar ze zijn wel een minder druk alternatief voor het huidige wereldwonderen lijstje.

1. Chand Baori, India

De Chand Baori is een enorme waterput in India met vele kleine trappetjes die zorgen voor een prachtig geometrisch lijnenspel. De put werd in de 8e eeuw gebouwd en is ruim 20 meter diep zodat men toegang had tot het dieper gelegen grondwater. Volgens een lokale legende is de put in één nacht gebouwd door geesten…

2. Palatul Parlamentului, Roemenië

De bouw van dit Roemeense parlementspaleis begon pas in 1984 en is nu het grootste gebouw van Europa. Vrijwel de hele Roemeense economie stond destijds in teken van de bouw ervan en de gehele marmerproductie was voor het paleis bestemd. Er bevinden zich 2000 zalen en kamers met kroonluchters en zuilen, die allemaal om de titels groot, groter, grootst strijden.

3. Beng Mealea, Cambodja

De Angkor Tempels zijn inmiddels een grote trekpleister onder de toeristen.  Het wordt vooral overspoeld sinds het prachtige Ta Prohm verscheen in de Tomb Raider films. Een gelijkende Angkor tempel, Beng Mealea, ligt echter een stuk verder de jungle in en trekt daardoor een stuk minder bezoekers. Het is een van de weinige Angkor ruines die nog niet compleet opgeknapt is en het wordt overspoeld door de natuur.  In tegenstelling tot Ta Prohm betekent dit echter wel dat veel minder van de tempel nog overeind staat.

4. Fort van Kumbhalgarh, India

Dit fort is een van de best bewaarde geheimen van India, ondanks zijn grootte. Het fort bevat meer dan 300 tempels en een prachtig paleis. Maar wat vooral opvallend is, is dat het omringt wordt door de grote muur van India. Deze is met zijn 36 kilometer de langste muur ter wereld op de beter bekende Chinese muur na.

5. Sjeik Lutfallah Moskee, Iran

Deze moskee werd tussen 1603 en 1618 als privé gebedsruimte voor het keizerlijk hof gebouwd en het is een van de mooiste architecturale meesterwerken van de Iraanse cultuur. De moskee is kleiner dan de gemiddelde moskee, maar is voorzien van fenomenaal mozaïekwerk. Het werd ook wel de vrouwenmoskee genoemd omdat er een geheime passage was waardoor de vrouwen van het hof ongezien naar de moskee konden gaan.

Lees ook:  Muurschilderingen door Adele Renault

Sjeik Lutfallah Moskee

Sjeik Lutfallah Moskee1

Sjeik Lutfallah Moskee2

6. Bagan, Myanmar

Bagan is een eeuwenoude stad en de vroegere hoofdstad van het eerste Birmaanse koninkrijk. Veel mensen vergelijken het met Angkor Wat vanwege de prachtige oude tempels, maar er is (momenteel nog) veel minder toerisme. Op slechts 42 vierkante kilometer, staan maar liefst 2200 (van de vroegere 10.000) tempels. Meer dan genoeg om te bekijken dus.

bagan1

Foto: Wikimedia

[hr]

Lees ook: Dit zijn misschien wel de meest idyllische dorpjes ter wereld

sintra2-1110x600

 

Via: Curioctopus, Listverse

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings