Een ode aan ouder worden in papierkunst

8 september 2016
199

Met kleurrijk papier maakt kunstenares en illustratrice Yulia Brodskaya unieke driedimensionale portretten die een ode brengen aan de schoonheid van ouder worden.

"Ik zei altijd dat ik tekende met papier, maar ik geloof dat ik met deze techniek een manier heb gevonden om met papier te schilderen", zegt Yulia. "Ik mix stukken papier zoals ik het ook op een schilderspalet zou doen. Mijn kunstwerken gaan over kleur en de stofuitdrukking die het papier geeft. Ik probeer mijn werken op een olieverfschilderij te laten lijken (vooral vanaf een afstandje), maar met de twist van de textuur van papier."

Als we onze ogen toeknijpen en door onze oogharen naar de portretten kijken, lijkt het inderdaad op een schilderij dat met grove kwast is opgezet. Maar bovenal zien we de kleurrijke, mooie gezichten van de mensen die ze 'schildert'.

In de filmpje zie je hoe ze te werk gaat:

yulia yulia2 yulia3 yulia4 yulia5 yulia6 yulia7

papierkunst

 

Lees ook:  Bij deze lamp komen geweien en veren tevoorschijn als je het licht aan doet

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings