Ode aan de vroege vogels: 4 redenen om vroeg op te staan

889 VIEWS
Ode aan de vroege vogels: 4 redenen om vroeg op te staan

Degenen die voor dag en dauw de lakens openslaan weten het: de vroege ochtend is het mooiste moment van de dag. Wat missen de anderen als ze zich nog een keer omdraaien, of in een dromerige halfslaap de deur uit gaan? Vier sensaties die zijn voorbehouden aan vroege vogels, en vier redenen voor de langslapers om hun moeheid eens opzij te schuiven, alle zintuigen open te zetten en de vroege ochtend in haar volle glorie te beleven. Het is meer dan de moeite waard!

1. De rust
Wie vroeg opstaat heeft het rijk voor zich alleen. Terwijl anderen zich nog een keer omdraaien, geniet de vroege vogel van de rust. Even geen auto’s, geen stemmen, geen telefoon. Aanwezigheid van andere mensen kan soms heel fijn zijn, maar hun afwezigheid is ook heerlijk. In de stilte klinken de eigen gedachten des te luider: een mooi moment om te luisteren naar uzelf.

2. De schoonheid
Het ontwaken van de natuur is een moment waar we niet vaak ooggetuige van zijn. Glinsterende waterdruppels op het gras, mysterieuze nevels aan de horizon, de opkomst van een nog oranje gekleurde zon: voor wie er de aandacht voor kan opbrengen is het een privé spektakel waarmee de dag niet meer stuk kan.

Lees ook:  Deze Japanse poppenmaker is de rust zelve

3. De frisheid
Vroeg in de ochtend heeft de zon nog niet aan kracht gewonnen. De letterlijke frisheid van de ochtend tintelt niet alleen op uw gezicht, maar inspireert ook tot nieuwe ideeën en andere perspectieven.

4. De ruimte
Wie vroeg opstaat krijgt simpelweg een aantal extra uren in de dag. Gratis en voor niets! Om zonder haast te genieten van een stevig ontbijt, om de dag te beginnen met een lange wandeling of om gewoon zonder tijdsdruk dat ene te doen waar u normaalgesproken nooit aan toekomt.


 

Meer zien? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:

Beeld: James Jordan via Flickr.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Dit echtpaar stemt al 37 jaar hun outfits naadloos op elkaar af
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt
Het Deense geheim voor geluk