Ode aan de vroege vogels: 4 redenen om vroeg op te staan

18 augustus 2015
555
vroeg opstaan

Degenen die voor dag en dauw de lakens openslaan weten het: de vroege ochtend is het mooiste moment van de dag. Wat missen de anderen als ze zich nog een keer omdraaien, of in een dromerige halfslaap de deur uit gaan? Vier sensaties die zijn voorbehouden aan vroege vogels, en vier redenen voor de langslapers om hun moeheid eens opzij te schuiven, alle zintuigen open te zetten en de vroege ochtend in haar volle glorie te beleven. Het is meer dan de moeite waard!
1. De rust
Wie vroeg opstaat heeft het rijk voor zich alleen. Terwijl anderen zich nog een keer omdraaien, geniet de vroege vogel van de rust. Even geen auto's, geen stemmen, geen telefoon. Aanwezigheid van andere mensen kan soms heel fijn zijn, maar hun afwezigheid is ook heerlijk. In de stilte klinken de eigen gedachten des te luider: een mooi moment om te luisteren naar uzelf.
2. De schoonheid
Het ontwaken van de natuur is een moment waar we niet vaak ooggetuige van zijn. Glinsterende waterdruppels op het gras, mysterieuze nevels aan de horizon, de opkomst van een nog oranje gekleurde zon: voor wie er de aandacht voor kan opbrengen is het een privé spektakel waarmee de dag niet meer stuk kan.
3. De frisheid
Vroeg in de ochtend heeft de zon nog niet aan kracht gewonnen. De letterlijke frisheid van de ochtend tintelt niet alleen op uw gezicht, maar inspireert ook tot nieuwe ideeën en andere perspectieven.
4. De ruimte
Wie vroeg opstaat krijgt simpelweg een aantal extra uren in de dag. Gratis en voor niets! Om zonder haast te genieten van een stevig ontbijt, om de dag te beginnen met een lange wandeling of om gewoon zonder tijdsdruk dat ene te doen waar u normaalgesproken nooit aan toekomt.
[hr]
 

Lees ook:  Deze sterke vrouwen schreven allemaal geschiedenis

Meer zien? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:
[mc4wp_form id="15395"]
Beeld: James Jordan via Flickr.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down