Uit het leven gegrepen | De sollicitatie

5 juni 2015
133

Paradijsvogels Magazine deelt uw kleine geluksmomenten, kleurrijke herinneringen en tegenvallers met een positieve kwinkslag. Een beetje tegengas in het woud van zwaar verteerbaar nieuws en microweetjes over grootheden. Maar vooral anekdotes die mensen doen glimlachen en de optimistische kant van het leven belichten, er gebeuren zoveel mooie dingen! Heb je ook iets meegemaakt waarvan de zon spontaan gaat schijnen? Bijvoorbeeld een bijzondere ontmoeting met een onbekende op straat, een herinnering aan vroeger waar u nog steeds met een grote glimlach aan terug denkt of wellicht een vakantie die totaal anders liep dan gepland maar daardoor eigenlijk nog leuker was...
Stuur je verhaal naar info@paradijsvogelsmagazine.nl !
[hr]
De sollicitatie
Mijn vader (geboren in 1900) nam in 1935 de bijna failliete kruidenierswinkel van zijn ouders over. Het was crisistijd: de mensen en daarmee de middenstand, hadden er last van.
Trouwen wilde hij niet, ‘ik heb geen geld voor een vrouw’ en alles wat dat voortbrengt. De zaak mocht niet failliet, trots als hij was. Op zekere dag rent er een jongetje vóór zijn fiets langs, gevolgd door een jong meisje, ze zal een jaar of 16 zijn geweest. Het blijkt de oppas van het menneke. Mijn vader keek in de donkere ogen van die jonge meid en dacht: God, als ik zo'n mooi meisje eerder was tegengekomen, dan was ik geen vrijgezel meer geweest. Maar hij fietst door.
Drie jaar later gaan de zaken beter en mijn vader hangt een plakkaat voor het raam met de vraag of capabele dames komen solliciteren voor de baan van winkelcheffin. Alsof zijn onuitgesproken wens op de fiets gehoord was, stapt hetzelfde meisje de winkel binnen. Mijn vader herkent haar onmiddellijk, maar doet of hij niets van haar wil weten: hij voelt zich te oud voor zo’n prachtige jonge vrouw.
Maar gelukkig wist mijn moeder wel beter.
Will Hanssen
Beeld: Henk Hilterman, Geheugen van Nederland

Lees ook:  Zo ga je stijlvol en elegant de trap op

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings