Uit het leven gegrepen | De draagdoek

839 VIEWS
Uit het leven gegrepen | De draagdoek

Paradijsvogels Magazine deelt uw kleine geluksmomenten, kleurrijke herinneringen en tegenvallers met een positieve kwinkslag. Een beetje tegengas in het woud van zwaar verteerbaar nieuws en microweetjes over grootheden. Maar vooral anekdotes die mensen doen glimlachen en de optimistische kant van het leven belichten, er gebeuren zoveel mooie dingen! Heeft u ook iets meegemaakt waarvan de zon spontaan gaat schijnen? Bijvoorbeeld een bijzondere ontmoeting met een onbekende op straat, een herinnering aan vroeger waar u nog steeds met een grote glimlach aan terug denkt of wellicht een vakantie die totaal anders liep dan gepland maar daardoor eigenlijk nog leuker was…

Stuur ook uw verhaal naar info@paradijsvogelsmagazine.nl!


De draagdoek

Eind maart 2014 las ik in mijn dagblad dat een dame van de PvdA die in de Gemeenteraad van haar stadje gekozen was, haar plaats had afgestaan. Dat gegeven en haar naam waren aanleiding om via internet eens verder te zoeken. Zo las ik dat de betreffende dame Zainab Osman heet en via voorkeurstemmen gekozen was. Zainab vond echter dat een partijgenoot die oorspronkelijk vóór haar op de lijst stond, meer ervaren was en dus voorrang moest krijgen.

Ik was onder de indruk en mailde aan het dagblad: ‘wilt u de PvdA mijn gelukswensen over brengen met zo’n lid als mevrouw Osman’.

De hoofdredacteur deed dat.

Veertien dagen later ontving ik een persoonlijk bericht van mevrouw Osman, die mij bedankte voor de complimenten. Zij is afkomstig uit Somalië en heeft een heel avontuurlijk leven achter haar jonge rug (zie Uitzending gemist 8 april 2014, De Wandeling). Nadat ik haar berichtte dat mijn dochter in Kenia verbleef om een kind te adopteren, kregen we een levendig mailcontact. Toen ik haar vertelde dat ik mijn dochter, schoonzoon en mijn adoptie-kleinkind ging bezoeken wilde Zainab mij graag een draagdoek meegeven. “Afrikaanse moeders dragen hun kindje dicht tegen zich aan, dat maakt hun latere band zò sterk!”

Lees ook:  De geheime stadstuin van New York

En zo geschiedde. Zainab en de ontwerpster van draagdoeken bezochten mij aan de vooravond van mijn vertrek, gaven mij beiden een draagdoek en ik nodigde beide bijzondere dames uit voor een ‘bedankt-meiden-lunch’ (zie hieronder voor de foto!)

Waar een simpel mailtje al niet toe kan leiden.

Will Hanssen

zainab osman

Beeld coverfoto: UN, via flickr

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen
Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde
Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep