Uit het leven gegrepen | De draagdoek

22 augustus 2015
404

Paradijsvogels Magazine deelt uw kleine geluksmomenten, kleurrijke herinneringen en tegenvallers met een positieve kwinkslag. Een beetje tegengas in het woud van zwaar verteerbaar nieuws en microweetjes over grootheden. Maar vooral anekdotes die mensen doen glimlachen en de optimistische kant van het leven belichten, er gebeuren zoveel mooie dingen! Heeft u ook iets meegemaakt waarvan de zon spontaan gaat schijnen? Bijvoorbeeld een bijzondere ontmoeting met een onbekende op straat, een herinnering aan vroeger waar u nog steeds met een grote glimlach aan terug denkt of wellicht een vakantie die totaal anders liep dan gepland maar daardoor eigenlijk nog leuker was…
Stuur ook uw verhaal naar info@paradijsvogelsmagazine.nl!
[hr]
De draagdoek
Eind maart 2014 las ik in mijn dagblad dat een dame van de PvdA die in de Gemeenteraad van haar stadje gekozen was, haar plaats had afgestaan. Dat gegeven en haar naam waren aanleiding om via internet eens verder te zoeken. Zo las ik dat de betreffende dame Zainab Osman heet en via voorkeurstemmen gekozen was. Zainab vond echter dat een partijgenoot die oorspronkelijk vóór haar op de lijst stond, meer ervaren was en dus voorrang moest krijgen.
Ik was onder de indruk en mailde aan het dagblad: 'wilt u de PvdA mijn gelukswensen over brengen met zo'n lid als mevrouw Osman'.
De hoofdredacteur deed dat.
Veertien dagen later ontving ik een persoonlijk bericht van mevrouw Osman, die mij bedankte voor de complimenten. Zij is afkomstig uit Somalië en heeft een heel avontuurlijk leven achter haar jonge rug (zie Uitzending gemist 8 april 2014, De Wandeling). Nadat ik haar berichtte dat mijn dochter in Kenia verbleef om een kind te adopteren, kregen we een levendig mailcontact. Toen ik haar vertelde dat ik mijn dochter, schoonzoon en mijn adoptie-kleinkind ging bezoeken wilde Zainab mij graag een draagdoek meegeven. "Afrikaanse moeders dragen hun kindje dicht tegen zich aan, dat maakt hun latere band zò sterk!"
En zo geschiedde. Zainab en de ontwerpster van draagdoeken bezochten mij aan de vooravond van mijn vertrek, gaven mij beiden een draagdoek en ik nodigde beide bijzondere dames uit voor een 'bedankt-meiden-lunch' (zie hieronder voor de foto!)
Waar een simpel mailtje al niet toe kan leiden.
Will Hanssen
zainab osman
Beeld coverfoto: UN, via flickr

Lees ook:  Een luxe bruiloft organiseren? Zo pak je het aan!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down