Ode aan Andy

10 augustus 2014
28

Wie besluit zich te verdiepen in het leven van Andy Warhol komt veel vreemde feiten tegen. Zijn favoriete onderwerp was geld, hij wilde naar eigen zeggen het liefst een emotieloze machine worden en zijn werken werden in een studio genaamd 'The Factory' letterlijk aan een lopende band geproduceerd door een aantal 'kunstarbeiders'. Toen hij net begon met schilderen deed hij dat met gesloten luiken en steeds dezelfde single op zijn platenspeler.
Ondanks zijn enigszins vreemde leven heeft Warhol in de kunstwereld voor serieuze opschudding gezorgd. De eerste expositie van zijn Campbell's 'soepsschilderijen' riep sterke emoties op (mensen werden boos of lachten hem uit), hij maakte een serie 'Do-it-yourself' schilderijen die mensen zelf konden inkleuren en de seksfilm Blue Movie veroorzaakte zo'n groot schandaal dat hij na de verschijning in 1975 pas in 2005 voor het eerst weer openbaar werd vertoond in New York.
Vandaag de dag zijn de kunstwerken van Warhol natuurlijk een stuk minder choquerend, maar vormen ze nog steeds een inspiratiebron voor velen. In het portfolio van gerenommeerd kunstagentschap Saatchi Art zijn veel Warhol-achtige werken te vinden. Deze week vieren ze zijn verjaardag (hij zou 6 augustus 86 zijn geworden) met een 59 items tellende pop-art collectie. Andy Warhol in een nieuw jasje!
Wannabe Warhol - Geoff Mitchell
Chaos - Geoff Mitchell
Wannabe Warhol - Haruka Mukai
Zero G Paintings - Haruka Mukai
Wannabe Warhol - Erqi Luo
Shape of picture No.52 - Erqi Luo
Wannabe Warhol - Sophie Polanski
Seven Shots - Sophie Polanski
Wannabe Warhol - Isil Arisoy
What's Normal Series: Really Who Are You? - Isil Arisoy
Bron foto's: Saatchi Art 'Inspired by Warhol'

Lees ook:  Paradijsvogels van aquarel en inkt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het aanleggen van een nieuwe tuin

De mooiste huizen van Brabant? Hier vind je ze

Hoe kun je rustig blijven tijdens je scheiding?

5 maatschappelijke problemen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings